3-годишно с опасност за живота: Ухапване от комар се оказа „труден случай“ за лекари

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

3-годишно момиченце е прието в „Пирогов“ по спешност, след като лекари изгориха ръката му при обработване на рана. Родителите на детето обвиняват лекарите от Бърза помощ в Червен бряг. „Вследствие на ухапване от комар на дъщеря ми, която наскоро навърши 3 години, потърсихме медицинска помощ във ФСМП Червен бряг.
Заради некомпетентна лекарска намеса на д-р Ваня Кирилова, която помолих да направи превръзка на детето, това доведе до хирургическо лечение при животозастрашаващи инфекции на меките костни тъкани. След което детето ми беше прието по спешност, с опасност за живота и висока степен на изгаряне в „Пирогов“, разказва майката Анелия Бухалова.
Проф. Кантарджиев: 10 дни след ухапването от комар човек може да си забрави иметоОсвен Западнонилска треска, при която след ухапване от комар се стига до възпаление на мозъка, има и…Aug 18 2019vijti.com

По думите на жената, още през първия ден раната на детето е обработена добре, бита ѝ е съответната ваксина. На следващия ден обаче попадат на д-р Кирилова. „Тя първо ме изгледа лошо, все едно не иска да се занимава с детето, каза ми, че няма стерилни марли и не съм за там“, допълва майката. Следват часове плач и пищене от болка, след поставянето на лекарство, директно върху раната.
На другия ден детето е прегледано от хирург и вдига висока температура. Тогава, след като е направена консултация с личния лекар на момиченцето, е установена огромна рана на ръката му. По препоръка на друг лекар момиченцето е закарано по спешност в „Пирогов“.

„Там направиха всички изследвания и се установи, че раната не е от комара.
Приеха ни с висока степен на изгаряне“, разказва Анелия пред Нова тв. В болницата лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта. От Спешния център в Червен бряг тепърва ще се запознават със случая. Досега не е започнала проверка, защото нямат писмена жалба. Лекарката обаче твърди, че не е допуснала грешка.
„Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, точно за 5 минути. Лечението му е започнато преди това, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се защо точно моето име е намесено при положение, че в лечението са взели участие и доста други хора“, по този начин коментира случая д-р Ваня Кирилова. Майката на момиченцето обаче е категорична, че ще търси правата си по съдебен път и няма да остави случая така.
Източник: glas
Проф. Кантарджиев съветва как да се справим с комаритеЗападнонилска треска заради комарите, лаймска болест заради кърлежите, продължаващият вече няколко м…Jun 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!