3еленски към САЩ: Дайте самолети и дронове, спрете им петрола

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Американският сенат получи отчаяни молби от украинския президент Володимир Зеленски чрез видеовръзка. Американски конгресмени призовават администрацията на президента Джо Байдън да даде по-твърд отговор на Москва заради войната  в Украйна, включително чрез спиране на вноса на петрол от Русия. В разговора в платформата Zoom бяха поканени всички 80 сенатори.

Зеленски критикува НАТО: Колко ръце, крака и глави да отлетят, за да затворите небето над УкрайнаПрезидентът на Украйна Володимир Зеленски призова президента на Руската федерация да седне на масата…Mar 4 2022vijti.com

На срещата Зеленски е отправил „отчаян призив“ Източна Европа да предостави повече руски самолети на Украйна, съобщи Чък Шумър, лидер на Демократическата фракция. „Има огромна нужда от тези самолети“, обявява Шумър в свое изявление след разговора, цитирано от „Гардиън“.

Украинският президент иска „светът да спре да купува руски продукти като нефт и газ“, туитна след срещата сенаторът Джеймс Ланкфорд, пише вестник „Сега“.

Пред Сената Зеленски повтори исканията си за военна помощ – самолети, дронове, смъртоносно оборудване, петролно ембарго и допълнителни финансови санкции. Той отново е повдигнал и въпроса с отказа на НАТО да въведе забрана за полети над Украйна, съобщава „Фокс нюз“.

Украинският лидер обяснил на американските сенатори, че армията в Беларус не е под ръководството на Лукашенко, а на руснаците. Той им казал още, че „ако бяха въвели санкции преди няколко месеца, сега нямаше да има война“, предава телевизията.

Видеовръзката стана повод и за скандал между участниците.

Мнозина от тях разкриха, че украинското посолство е настояло да не се предава нищо за срещата, докато тя тече, за да не се излага на опасност живота на Зеленски. Въпреки указанията, двама сенатори – Марко Рубио и Стив Дейнс, побързаха да пуснат в „Туитър“ кадри на Зеленски по време на разговора.

Чеченски паравоенни са се опитали да убият ЗеленскиСнимка Зеленски Twitter Чеченски паравоенни са се опитали да убият украинския президент Володимир З…Mar 2 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!