Шефът на болницата в Карлово сам подкара линейката, за да спаси жена в катастрофа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Наложи се да седна зад волана на линейката, защото нямаше свободни екипи. Не е нещо необичайно, всеки лекар би постъпил така, защото преди всичко сме хора. След това сме лекари, а чак след това идва моята длъжност на управител“, така скромно описа решителната си постъпка шефът на болницата в Карлово д-р Обрейко Обрейков.

Той се качи на шофьорското място на линейка, която спешно трябваше да помогне на пострадала в катастрофа жена. Жената е добре, съобщи д-р Обрейков в сутрешния блок на Нова телевизия.

„В цяла България има недостиг на лекари и това го знаете. Тръби се, че Бърза помощ закъснява. Те не могат да смогнат“, това каза управителят на карловската болница. Точно това се получило и в момента, когато се наложило да стане линейкаджия и лекар едновременно. Дежурни били два екипа, единият отишъл при сърдечно болен човек, другият – на тежко ПТП. Тогава се появи и трети адрес, разказа д-р Обрейков.

Той изрази загриженост, че има много малко лекари, желаещи да се занимават със спешна медицина. Самият д-р Обрейков е по специалност невролог, но има голям опит в структурата на Спешна помощ и необходимите сертификати за тази работа.

„Човешка реакция в този случай. Можеше да каже „нямам екип“, както често се случва“, коментира случая водещият Виктор Николаев.

„Можеше да каже „ще чакате“, както е станало във Видин“, допълни колежката му Мира Иванова. Тя говореше за случай, при който в дунавския град жена е починала, докато чака линейка, която дошла след 35 минути. Обяснението е, че в спешния център имало технически проблем и се наложило рестарт на компютърната система.

Жена си тръгна от болницата в Благоевград, след час я върнаха мъртва СНИМКИДнес в болницата в Благоевград издъхна жената, ранена в катастрофата при Монца, станала днес около 0…Jan 19 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!