Човекът, на когото всеки българин трябва да свали шапка, навърши 93

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-богатият българин живее в Канада навърши достолепните 93 години на 6 октомври 2019 година. Това е човекът, пред когото трябва дълбоко да се поклоним. Благодарение на Игнат Канев и неговия „Канев център“, деца и болници получиха редица парични помощи през годините като жест на благородност. За този човек се пише или говори малко, но е добре да се знае, че това е предприемачът, който отделя голяма част от средствата си за всички бедни и страдащи хора. Преди няколко дни Канев навърши сериозните 93 години и отпразнува празника си в компанията на най-верните си хора.
Биографията на Игнат е доста интересна. Роден е в русенско село през далечната 1926 година в семейство със цели седем деца, като той е точно в средата по големина. Както се предполага, неговите родители нямат много средства за отглеждане и обучение, но Канев е изключително надарен с любознателност и предприемчивост и решава сам да тръгне по света. Още на четиринадесет години той отива в Австрия, за да търси начин за изкарване на пари.

Синът на Ицко Финци не иска да се представя за българинАктьорът Самуел Финци, който беше избран да води откриващата церемония и награждаването на предстоящ…Dec 8 2019vijti.com

Там с още няколко български момчета попадат на градинар от Велико Търново, живеещ в Австрия. Издържа се от бизнес със земеделие. Канев се учи добре и след пет години вече започва сам да търгува с плодове и зеленчуци.
Но Игнат е жаден за още новости и успехи. С лека ръка захвърля всичко, постигнато до момента и без да знае езика през 1951 година заминава за Канада. Започва работа в строителството, като се научава да строи малки къщи. Първите му клиенти са емигранти, които никак не са малко. Пет години по-късно, той вече си има собствена фирма, занимаваща се със строителство.
Малко след това се появява първата му солидна жилищна сграда, висока 3 етажа и имаща девет апартамента. По-нататък строителството му потръгва, като 10 години по-късно се извисява величествена сграда, с над 260 отделни жилища в нея. Богатството му расте неуморно, като той започва да строи разнообразни къщи, сгради и дори голф игрища. Оборотът му за година надминава четвърт милиард долара.
Но освен със строене, Игнат търгува и с коли. Като представител на компанията „Дженерал мотърс“ той започва да продава камиони и леки коли. Става собственик и на доста голф игрища. Управлява успешно благотворителна фондация, като прави дарение на университета в Русе, защото там е неговият роден край.

За него българският народ е на първо място, той смята, че българите са трудолюбиви и предприемчиви, те са сред най-добрите в целия свят. Канев прави българска църква в Торонто, дарява пари на учебни центрове и зали.
Богатият българин разказва, че когато е напуснал нашата страна като дете, той е нямал абсолютно нищо, но е вярвал в мечтите си и е имал надежда. Когато се маха от България, връзката му с родината се засилвала. Въпреки парите си, той се е чувствал като дърво без корен.
На въпроса защо помага на младите хора, той казва, че вярва в способностите им и иска да ги мотивира да станат добри световни лидери.

Идеята е хората да се поддържат, да не се предават и отчайват. Човек трябва да вярва в целите, които си е набелязал, за да може да ги постигне. Не трябва да предаваме идеите си, смята Канев.

Сърцето на българина винаги ще си остане в нашата родина, колкото и километри да е далеч от нея. Тук е неговия дом, тук е роден.
Интересно е мнението на Канев за нашите политици. Той ги смята за свещеници – притежават богато дар слово, могат да бъдат омайни и сладкодумни, хората им вярват, но те не са богати хора. Причината е, че искат всичко за себе си и не се обръщат достатъчно към народа.
Най-богатият българин помага на лечебните заведения, като неговата логика е, че там, където се ражда човек, там той си отива.

Най-гениалният българин, чиято история никой не е чувалСега ще ви представим историята на един от най-великите българи. Той е гений, пред който цял свят се…Dec 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!