Трагедия: Журналистът Марио Трифонов открит мъртъв в дома си

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Дни преди да почине бившият главен редактор на дамски списания загубил любимото си куче
Известният журналист Марио Трифонов е бил открит мъртъв в дома си. Тъжната новина бе съобщена днес от приятелите му, които не могат да повярват, че си е отишъл.
Марио Трифонов бе сред ярките пера в българската журналистика. Роден е на 18 ноември през 1967 година в София. Работил е в телевизиите „Триада“, „Евроком“ и „7 дни“, в радиата „Атлантик“ и „NET“. Бил е главен редактор на дамските списания “BEAUTY“, „За жената“, „На живо“, на мъжкото „Mr. BiG“. Той списваше собствения си блог със закачаливото име „Шантиклер“ – дума, която се ражда през 30-те години на миналия век в Русе и е била използвана като шеговито намигване към всяка модна новост.

Изчезна майката на починалия 9-годишен СтефчоРосица, майката на петте деца от Кардам, където се случи трагедията с 9-годишния Стефан, е избягала.…Dec 15 2019vijti.com

Марио Трифонов през 2017 г. на морето

Автор е на женския роман „Най-добрата в играта“, в който пресъздава своите впечатления от света на списанията и модата.

Приятели на Марио Трифонов разказаха във Фейсбук, че последните няколко години не са били много добри за него. Останал без работа, той отчаяно търсил варианти да започне отново някъде да пише. Други споделят, че бил в депресия, а напоследък имал и проблеми със сърцето и преди месец бил в болница.

Дни преди да бъде намерен мъртъв, е починало и любимото му куче, с което били неразделни. Нежна душа, талантлив писател, невероятен журналист, прекрасен човек – точно така ще го запомнят тези, които го познаваха.

Самият Марио Трифонов си казва сбогом със света, публикувайки на стената си този откъс от „Алхимика“ на Паулу Коелю:

„…когато Нарцис умрял, дошли ореадите, горски божества, и видели, че сладководното езеро се е превърнало в стомна, пълна със солени сълзи.

— Защо плачеш? — попитали ореадите.

— Плача за Нарцис — отвърнало езерото.

— О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис — продължили те. — В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а единствено ти

имаше възможността да съзерцаваш отблизо красотата му.

— Нима Нарцис беше красив? — попитало езерото.

— Та кой друг би могъл да знае това по-добре от теб? — отговорили изненадани ореадите. — Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?

Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:

— Плача за Нарцис, но не бях забелязало, че Нарцис е красив. Плача за Нарцис, защото всеки път, когато той лягаше на брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята собствена красота.

— Каква хубава история! — рече Алхимикът.“

Два дни преди да си отиде, Марио Трифонов споделя на страницата си във Фейсбук и стихотворението „Сподавен вик“ на Димитър Методиев:

Тъмница – денят,
провала – нощта.
Сред пътя без път,
и Крез – в нищета.

Аз много души
прозрях и разбрах –
и днес ме души
не мъдрост, а страх…

Животът – кошмар
нелеп и велик.
Еднички му чар –
сподавений вик…

Марио Трифонов си отиде само на 52 г.

„Светъл път на душата ти, Марио! Уникално добър човек беше, за десетките години познанство една лоша дума не изрече за някой – малцина владеят това майсторство в отношенията! Поклон, приятелю!“, тъжат приятели на Марио Трифонов.

Редакцията на Lupa.bg изказва съболезнования на близките му.

19-годишен младеж почина след наръгване с нож в Шумен19-годишен младеж е починал в шуменската болница, след като е прободен с нож при спор, съобщиха от п…Dec 14 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!