Цената на свободата: Ветко и Маринела Арабаджиеви плащат милион лева, за да свалят гривните

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ветко и Маринела Арабаджиеви са освободени с гаранции от по 500 хил. лв. за всеки от тях с решение на Апелативния специализиран наказателен съд от края на миналата седмица. Досега те бяха под домашен арест с електронни гривни за наблюдение и участваха в предизборната кампания като кандидати за депутати с разрешение на съда.

Хотелиерите, синът им Вълчо и още 5-има души от фирмите им са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Най-дълго в ареста лежаха Ветко и Маринела Арабаджиеви, след като бяха арестувани в Испания и екстрадирани у нас през май 2019 г. Първо беше освободена Маринела Арабаджиева заради здравословни проблеми, а преди Нова година вкъщи с гривна беше пуснат и съпругът ѝ.

Костов на разпит заради братя Бобокови? (Кой кой е в списъка)В скандалния списък от гърба на снимка, намерена в дома на арестувания Атанас Бобоков личат имената …May 30 2020vijti.com

Още на 29 юни Специализираният наказателен съд е уважил молбите на двамата да бъдат освободени и от домашния арест. Магистратите обаче им налагат гаранции от по 1 млн. лв. за всеки от тях. Парите не са внесени по сметката на съда. Следва обжалване на размера на гаранцията.

В заседание на втората инстанция адвокатите на Арабаджиеви Илиян Василев и Ина Лулчева дават доказателства, че семейството няма възможност да преведе 2 млн. лв. След обвиненията срещу тях сметките и имотите им са запорирани от антикорупционната комисия, която води дела срещу тях за отнемане на имущество в размер на 380 млн. лв. След това съдът отмени част от запорите, но върху тях има възбрана и от други институции.

Съдът приема доводите на защитата и намалява два пъти размера на гаранциите за свободата на Арабаджиеви. С определението на Апелативния специализиран наказателен съд те са съответно 500 хил. лв. за Ветко Арабаджиев и още толкова за съпругата му, информира „24 часа“.

Срещу същата сума на свобода е и синът им Вълчо Арабаджиев, който я плати през април 2019 г. след няколко месеца в ареста.

Всички 8 подсъдими от мегаделото вече са на свобода срещу пари. Никой от тях не е ставал пречка за отлагане на заседанията. Рекорда за свобода срещу гаранция в пари засега държи Атанас Бобоков, който внесе 2 млн. лв.

Цветанка Ризова с ВИП обслужване в скъпарско заведение на Ветко и Маринела АрабаджиевиЦветанка Ризова се оказа сред най-редовните клиенти на един от ресторантите на издирваните от Интерп…Mar 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!