Цакат ни със скрити такси на морето: Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси дори на фона на второ поредно трудно лято. При условие, че чуждестранните групи по Черноморието ще бъдат кът, а бизнесът ще се крепи на родни туристи, лошите практики от миналото не са забравени.

Такса „климатик“ продължава да се начислява в много морски хотели и къщи за гости, показа проверка на „Марица“. Тя масово е 5 лева на ден. Хотел в Кранево дори не е оборудвал всичките си налични стаи с охлаждащо устройство и така има два отделни ценоразписа. Двойна стая с климатик в пиковия сезон  се продава за 50 лева, а без струва 40 лева.

Сезонът на морето: Наши бизнесмени търсят будали да им работят по много и за малко пари без почивен денЛетният сезон по Черноморието започна още на 1 май, но туристи няма. Лошото и дъждовно време допълни…Jun 16 2021vijti.com

5 лева на ден се иска и от родители на бебета за кошарка за спане. За да си спестят този разход, много семейства предпочитат да натоварят сгъваема кошара от вкъщи, стига да я имат. В интерес на истината, в повечето хотели предоставянето на креватчето е безплатно, с важно уточнение – до изчерпване на наличните. Ако в един и същ момент има много малки гости на хотела, кошарите могат и да не стигнат за всички.

Къщи за гости, главно по балканите, пък имат практиката да събират депозит още при пристигане на гостите. След края на престоя им и оглед дали няма щети, той се връща.

За да оптимизират разходите си, собственици на морски хотели категорично отказват да настаняват туристи само за една нощувка. Защото за камериерките най-малко това означава ново почистване на стаята и смяна на спалното бельо. Особено когато местата за настаняване пускат оферти с намаление в сайтове за колективно пазаруване, с дребен шрифт е уточнено, че тънките цени са валидни при мининум две нощувки. Хотел в Слънчев бряг дори има още по-строги изисквания – към уикенда да се добавят поне още две нощувки в делнични дни. Само при тези условия ол инклузивът би излязъл 45 лева на човек във върховия летен  сезон.

Къща за гости в Поморие пък е записала в ценоразписа си, че ако туристите ще прекарат една-единствена нощ при тях, трябва да преглътнат оскъпяване от 25% от цената на рецепция.

Големите хотели имат наказателна такса и ако гостът не освободи стаята си до 12 часа на обяд в деня на отпътуване. Тези, които са оборудвани с електронна система за достъп до стаите, просто блокират картата на клиентите и това е първото словесно предупреждение. На Елените обаче таксуват с 40 лева допълнително, ако туристите си тръгнат до 16 часа вместо до 12 часа и със 70 лева, ако освободят стаята до 19 часа.

Родители питат: 15 милиона за екскурзия на морето, защо не дадохте парите за нещо по-смислено?В Министерството на образованието и науката (МОН) отговориха на множество въпроси, свързани с реализ…Jun 23 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!