Фрог: От преговорите в ЕС България излиза най-прецакана

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Европа се договори – финансова помощ за държавите от блока ще има, за да се справят с кризата след COVID-19. Това е най-голямата тежест, която ЕС поема до момента. Всички държави обявиха, че постигнатият компромис по време на преговорите е истинска победа. Предвижда се в по-голямата си част отпускането на безвъзмездна помощ и заеми да е 50/50. Но не и за България.

“Най-прецакани” отново сме ние, въпреки че премиерът Борисов би тъпана до небето за огромната сума от 29 милиарда евро, която бе договорена по време на безпрецедентно дългата 4-дневна среща, пише frognews.bg.

Идва ли краят на Бойко Борисов: Отговорът ще изненада мнозинаИдва ли краят на Бойко Борисов, е естественият въпрос, който събуждат влизащите в своята трета седми…Jul 21 2020vijti.com

Прости сметки

750 милиарда са предназначени за възстановяване на националните икономики. Тази сума е разделена на две – 390 милиарда са безвъзмездни субсидии и 360 милиарда са кредити.

Испания е получила общо 140 милиарда, от които 72,7 милиарда са безвъзмездни. Петте страни нетни вносители в общия бюджет – Германия, Нидерландия, Швеция, Австрия и Дания – получават „опростителни чекове“, т.е., намаляват се техните вноски с общо 52 милиарда през идните седем години. Четирите „пестеливи“ ще си спестят 27 милиарда. Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ.

Гърция ще вземе малко над 70 милиарда.

Румънският президент Клаус Йоханис обяви тържествено, че северната ни съседка е успяла да договори 79.9 милиарда евро.

За България предвидените средства са 29 милиарда – с милиард повече, както обяви победоносно Борисов. От тях грант по пакета “Следващо поколение ЕС” са 7.7 милиарда евро. Иначе казано – останалите близо 23 милиарда ще трябва да бъдат върнати обратно на Европа.

Съотношението грантове/заеми за страните от блока е приблизително 50/50 с малки отклонения. Ситуацията обаче не изглежда точно така за България. Спред проста сметка това е около 30% безвъзмездна подкрепа.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини – такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж – https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук – Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg

„Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане.“ Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България – Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция „Една Жена Каза“. Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата „Ковид 19“ им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Чужди медии: На Борисов трябва да се поставят безпощадни въпроси„Борисов е много специално животно в европейската политическа фауна“ Българският премиер е главен г…Jul 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!