Фитнесите отварят легално на 1 февруари, заведенията – независимо от решението на Щаба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Фитнесите ще отворят на първи февруари след като представители на бранша са получили уверението на здравния министър. Ресторантите също ще отворят врати, независимо от решението на Щаба.

Вече е ясно, че собствениците на заведения у нас организират „Марш на свободата“ – национален протест, насрочен за 27 януари.

Бенатова за Борисов: На погребението на Живков беше прост разпоредител! Сега е болен!Миролюба Бенатова яко подреди премиера Бойко Борисов, видя 365 Новини! Журналистката Миролюба Бенат…Jan 22 2021vijti.com

 

В същото време от фитнес залите са се срещнали със здравния министър проф. Костадин Ангелов и са получили уверение, че от 1 февруари ще могат отново да работят.

„Започнахме подготовка за отваряне. Очакваме по-слаба посещаемост в залите, но хората, които са активно спортуващи, ще се завърнат в залите. Чисто човешки ние сме съпричастни с нашите колеги в ресторантьорския бранш и ще ги подкрепим в този протест“, каза треньорът Христо Чанев пред БТВ.

Собственикът на столичен бар Иван Стоичков ще подкрепи колегите си по време на демонстрацията, обявена за 27 януари. Той обясни, че от административна гледна точка много трудно може да се получи държавна помощ за последиците върху бизнеса му.

„Трудно се справяме, всички сме в неплатен отпуск и чакаме помощи. Последно работихме през края на ноември при спазване на мерките. Надявам се поне градините да бъдат пуснати. Надявам се да има диалог с правителството, а не интриги“, каза Иван. Други ресторантьори обявиха, че независимо какво решение вземат властите за бранша, те демонстративно ще отворят заведенията си на 1 февруари.

„Това което притеснява хората са не толкова самите мерки, а това, че те не се налагат пропорционално. Липсва яснота защо в определени сектори може едно, а в други – друго. Защо едни се затварят, а други – не, посочи в предаването „Тази събота и неделя“ адвокатът по медицинско право Мария Петрова. Според нея държавата не е успяла да вдъхне увереност, че се грижи еднакво за всички и, че всички мерки са в полза на общественото здраве.

Ние сме Швеция с едни популистки затворени заведения, за да можем да кажем, че вземаме мерки“, заяви Евгени Зумпалов. По думите му посещенията в ресторантите и заведенията не увеличават случаите на коронавирус.

Когато се налага една мярка, тя трябва да бъде съобразена с някакви данни. Не смятам, че заведенията са основния проблем на държавата по време на пандемия. Имаше безкрайно много бизнеси, които също бяха повлияни. Недоволството идва от това, че държавата не успя да осигури еднакви възможности и помощ, на всички бизнеси, които затвори. Друг е въпросът дали тези бизнеси в миналото са били достатъчно лоялни и са дали своя принос за държавата“, коментира адвокат.

„При нас обществени поръчки и евро програми няма, знаем къде стават най-големите измами. Ако някой не е бил лоялен, за това си има държавни органи“, отбеляза в отговор Евгени Зумпалов.

„Тази мярка с 24 лв. на ден беше обявена в края на октомври, а тепърва започват да се получават тези пари. Протестното отваряне е само идея, за сега категорично решение има само за протеста, който сме обявили като концерт – дискотека пред Министерския съвет“, заяви Зумпалов.

Извънредно положение! Учителите в Бояджик отказаха да се ваксинират. Борисов праща хора да гиСтана ясно, че се налага  правителството да се намеси и „да посъветва“ селски учители да си поставят…Jan 22 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!