Ученик се връща в клас, ако родителите на половината му съученици искат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Децата от 1 до 4 клас може да не могат да се върнат в училище през следващата седмица. Въпреки уверенията на министрите, че това ще се случи от 10 ноември, от официалните заповеди се разбира, че трябва да бъдат изпълнени ред условия. Не е достатъчно в училищата да има тестове за слюнка, хора, съгласни да ги правят и също отговарящи на ред условия, а като родители до понеделник на обяд писмено да декларирате, че позволявате детето ви да се проверява по този начин два пъти седмично.

Къде сте, родители? Ученици са авторите на срамния акт в центъра на Пловдив / СНИМКИГрупа тийнейджъри са участвали в разрушаването на изградената с дарения  чешма на ул. „Капитан Райчо…Nov 5 2021vijti.com

Дали вашето дете ще ходи на училище, или ще продължи да е на дистанционно обучение, зависи не само от вашето лично решение позволявате ли да бъде тествано, но и от родителите на останалите деца в класа. Ако на тестване са съгласни по-малко от 50% от родителите, цялата паралелка продължава да учи дистанционно. Подробен текст можете да прочетете тук

В най-новата заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков се нарежда  в училищата на териториите на общини с достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 на 100 000 население да се организира обучение от разстояние в електронна среда за 50 процента от паралелките във всяко училище.

Пресцентърът на МОН съобщи, че текстът на заповедта на министър Денков е публикуван в новия информационен канал на Министерството на образованието и науката във вайбър.

В точка четири на документа е записано, че учениците от 1 до четвърти клас не се прилага ротация и те не се включват в изчисляване на процента паралелки за ротация.

От МОН съобщиха в петък, че най-късно до 12.00 часа на 8 ноември родителите на учениците от първи до четвърти клас, които се обучават в електронна среда, трябва да декларират дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове или могат да представят валиден документ, че детето е преболедувало COVID-19.
Децата ще бъдат тествани в класната стая от медицинско лице и/или от преподавател или непедагогически специалист, определен от директора. Допустимо е участието също на доброволци – родители, медиатори, представители на БЧК и на други специалисти, които разполагат със зелен сертификат.

Изключение ще се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи. За целта те ще попълват специална декларация, в която се ангажират да правят тестовете в дните, определени за тестване на останалите ученици, да водят детето си в училище само след отрицателен резултат от теста и да предават използвания тест в училище.

Макар че се допуска да се върнат малките ученици в клас при заболеваемост в съответната община и „повече от 500 на 100 000“, в момента тя е много, много повече. Изключително висока е почти навсякъде в страната – над 900 на 100 000 души.

Според прогнозните изчисления на математика проф. Николай Витанов пикът на активните случаи на заболели и на смъртността ще е за изборите, които ще се състоят следващите две недели.

Денков: Учениците, които не се тестват, остават на онлайн обучение Учениците, които не бъдат тествани за коронавирус, ще останат на дистанционно обучение. Това каза …Nov 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!