С 400 лева пенсия: Марги Хранова се изнесе от София заради скъпотията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Маргарита Хранова и съпругът й Кирил са решили да не пълнят джобовете на „Топлофикация“ и са напуснали столичното си жилище, за да не въртят рекордно високи сметки за отопление, издават техни съседи. Те отишли да живеят в близкото до Перник малко градче Брезник, където гласовитата певица има наследствен имот.

Да ти се доплаче! Катето Евро, Марги Хранова и куп звезди вземат пенсия колкото една чистачка! Тъжна статистика за пенсиите на някои от най-големите и заслужили звезди у нас излезе на бял свят. …Sep 21 2021vijti.com

Вилата им там е перфектно поддържана и често посещавана от цялата им фамилия. Предимството било, че не просто е по-спокойно, отколкото в столицата, но и къщата се отоплявала чрез камина с дърва, което им излизало значително по-евтино. Освен това Брезник е на по-малко от час път с кола от София, затова Марги и мъжът й можели да се връщат за работни ангажименти по всяко време.

Изпълнителката на „Устрем“ не се притеснява да показва бита си и дори е канила ВИП гости в къщата си в провинцията по време на участието си в предаването „Черешката на тортата“. Без неудобство тя показа, че обстановката в дома й е съвсем нормална, като на повечето българи, няма скъпи и помпозни барокови мебели, като в палатите на някои нейни колежки.

Къщата обаче била повече от сантиментална за нея, защото съществувала от цели 120 години, пише „Ретро“. „От баща ми знам, че е построена през 1900 г. от дядо Димитрий, който е бил поп. По стените има фрески от него, той присъства и в музея в Брезник. Много си обичам тази къща и през повечето време си почиваме там със съпруга ми“, разказва певицата.

Тя е сред малкото естрадни величия, които не бяха одобрени за персонална пенсия за заслуги. Самата Марги преди няколко години пусна заявление със своята кандидатура, но то беше отхвърлено, като дори не й съобщиха на какво основание. Така тя остана с редовата си пенсия от 350 лева, която след последните увеличения скочила над 400. Дори и така не била достатъчна за покриване на всички нужди, но Хранова разчитала и на мъжа си Кирил, както и на синовете си.

Отделно цялата фамилия има и бизнес – картинг писта в София, който обаче напоследък не вървял и не носел очакваните приходи заради суровите зимни условия, а и заради конкуренцията, появила се в подземията на много софийски молове. За картинга навремето певицата и мъжът й теглиха баснословен кредит, като дори бяха ипотекирали апартамента си, за да получат одобрението на банката.

Марги Хранова разказа какво се случва с нея напоследъкПевицата Марги Хранова категорично опроверга слуховете, че е затънала в кредити. Изпълнителката заяв…Jul 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!