Съставката, която прави мекичките двойно по-бухнали и меки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ще ви издадем една тайна, благодарение на която мекичките се получават повече от вкусни

Кой не обича да си похапва вкусни и пухкави мекички? Това е една от най-желаните закуски. Сигурни сме, че не веднъж сте приготвяли тестеното изделие и всички у дома го обожават.

Днес обаче ще ви издадем една тайна, благодарение на която мекичките се получават повече от вкусни.

Ето и рецептата за най-пухкавите мекички:

Уникални мекици с кисело мляко – мекички отвътре, хрупкавки отвън, бухват двойно в тиганаКакво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от купчина още парещи мекички ? Признайте с…May 10 2020vijti.comгазирана вода – 200 мл;
мая – 15 г прясна;
олио – 60 г;
захар – 1 ч.л.; сол – 1 ч.л.;
брашно – 450 или 500 г;
олио – за пържене.

Начин на приготвяне: Както и сами виждате, газираната вода е онази тайна съставка, благодарение на която вкусът на днешната закуска няма равен на себе си. Задължително пробвайте тази рецепта и ще останете очаровани накрая, а семейството ви ще ви боготвори. Маята се разтваря във водата, която трябва да е била на стайна температура. Добавяме захарта и малко от брашното. Разбъркваме добре и оставяме настрана, за да може маята да се активира.

Когато това се случи, добавяме олиото и останалото количество брашно и започваме да месим меко тесто. Накрая покриваме със стреч фолио и го оставяме да удвои обема си. След втасването на тестото започваме да оформяме топчета, които след това разточваме. Завиваме ги с чиста кухненска кърпа за 15 минути и едва след това преминаваме към пърженето.

Мазнината трябва да е добре загрята. Пържим до златисто. Накрая изваждаме готовите мекици върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди от тях. Гарнираме със сладко, сирене или друг продукт по наш вкус. Добър апетит!

Чудни мекици с кисело мляко от хладилника – само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно знаете, че целият процес по замесване на…Jun 8 2020vijti.com


Източник: glas

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!