Чудни мекици с кисело мляко от хладилника – само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно знаете, че целият процес по замесване на тестото, втасване и пържене отнема до няколко часа. Днес сме ви приготвили супер лесна рецепта за чудно тесто за мекици – отлежава в хладилника цяла нощ, а на сутринта вече е изпълнило купата и е готово за пържене.

Уникални мекици с кисело мляко – мекички отвътре, хрупкавки отвън, бухват двойно в тиганаКакво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от купчина още парещи мекички ? Признайте с…May 10 2020vijti.com

Ето как се правят тези чудни мекици от хладилника :
Чудни мекици от хладилника
Продукти:
250 мл прясно мляко

250 мл кисело мляко

1 яйце

1 кубче прясна мая

1 бакпулвер

2 чаени лъжички сол

1 ч.л.захар

50 мл олио

около 800 гр.брашно (възможно е и повече)

Приготвяне:
Най-добре е тестото да се приготви предната вечер, за да може да втаса по-дълго време в хладилника. Мярката на брашното е приблизителна, в зависимост от брашното и течните продукти.

В голяма купа поставете всички съставки с изключение на брашното и замесете с вилица или тел. Постепенно добавете брашното и замесете в средно меко тесто, което да лепне леко по ръцете ви. Намажете чиста найлонова торбичка с 2-3 супени лъжици олио. Затворете я плътно и я „намачкайте“ с ръце, за да може олиото добре да полепне навсякъде.

Поставете тестото в торбичката, завържете плътно, така че да оставите достатъчно място, за да може тестото да се надигне и изпълни плика.

Поставете в дълбок съд и след това в хладилник. Тестото ще започне да втасва и ще напълни торбичката. На следващия ден с ръце, потопени в олио, късайте топчета от тестото, разтегляйте ги и ги пържете в обилно количество олио на умерена температура.

Тестото може да се съхранява в хладилник до три дни.

Приятен апетит!

Бързи дърпани мекици от двойно млечно тесто – не ги чакаш да втасват, направо късаш и пържиш: Хайде на мекичките ! Днес ви предлагаме да ги забъркаме от тесто с мая . Не е нужно да месите усър…May 9 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!