Стоматолог предупреди: Маските водят до сухота в устата и разрушават зъбите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Повечето хора вече свикват да носят маска за предпазване от коронавируса, но британски зъболекар предупреди, че тя може да се отрази на състоянието и хигиената на устата, предаде БТА.

„Когато устата и носът са покрити дълго време, се променя дишането – човек започва да диша повече през устата. Това ограничава притока на влага и може да предизвика сухота. Сухата уста предразполага към кариеси, пародонтит и лош дъх”, каза д-р Джефри Сулицър.

Димитър Байрактаров: От маските пипваме бактериална пневмонияВръщането на маските няма да спре коронавируса. Те се произвеждат по специален европейски стандарт и…Jun 25 2020vijti.com

Няколко неща могат да облекчат сухотата в устата. „Пийте вода, когато сваляте маската, и се опитайте да увеличите отделянето на слюнка с дъвка или бонбони без захар”, съветва Сулицър.

Маските могат да предизвикат и проблеми с кожата – сърбеж, обриви и акне. „Те са чудесно средство за защита от COVID-19. Предизвикват обаче триене и връщат издишания въздух към лицето. Всеки път, когато вдишваме и издишваме, се натрупва въздух и маската го задържа до кожата на лицето”, добави дерматологът д-р Гириш Мохан от Хартфорд.

Той препоръчва да се мажем с мек почистващ препарат без аромати, след което да слагаме неароматизиран овлажнител. По кожата, покрита от маска, е добре да не се слага грим, защото той може да е допълнителен дразнител.

В училище ще се влиза с маски, местят междучасията, за да няма струпване на децаУчениците ще влизат с маски в училище, а междучасията могат да са по различно време за отделните кла…Jul 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!