Случайна ли е срещата на Херо Мустафа с Радев?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Миналата седмица, когато държавата се пукаше по шевовете от напрежение заради ДДС-разлома между премиера и финансовия министър и анонсираните от Васил Божков разкрития за властта, на „Дондуков“ 2 се проведе любопитна среща. На 14 май без много медиен шум в сградата на президентството пристигна американският посланик Херо Мустафа.

Близнашки съсипа президента: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата сиБившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри крит…May 18 2020vijti.com

Малко след посещението на г-жа Мустафа при държавния глава от прессекретариата на президента изпратиха семпло съобщение – че двамата са обсъдили „перспективите за развитие на двустранното стратегическо партньорство и активното сътрудничество в борбата с коронавируса“.

Lupa.bg обаче научи, че разговорът между Херо Мустафа и Румен Радев е бил доста продължителен, и то по наболели вътрешни въпроси.

Именно миналата седмица премиерът Борисов изпусна репликата „На който не му харесва решението за ДДС-то, да си подава оставката и да заминава нататък“. Това отприщи коментарите в парламента, че министър Владислав Горанов всеки момент може да сдаде поста.

Само че положението далеч не е толкова просто, защото едно скандално оттегляне на финансовия министър би могло да коства живота на целия кабинет.

„Ситуацията е патова и въпросът най-вероятно ще се реши отвън. Посещението на американския посланик при президента касае предстояща развръзка – очакваме развитие до дни“, споделиха пред Lupa.bg от обкръжението на Румен Радев.

Не бива да се забравя, че държавният глава се ползва с много голямо доверие от страна на американските представители у нас – той все пак е натовски генерал и е преминал през военно обучение в САЩ.

Според близки до „Дондуков“ 2, ако кризата във властта у нас ескалира, стратегическите ни партньори ще лобират именно Румен Радев да е част от решението на сложното политическо уравнение.

По непотвърдена информация президентът и американският посланик са обсъдили и вариант за служебен кабинет – в случай че на държавния глава му се наложи да съставя такъв за втори път.

Премиерът: Извадихте късмет, че управляваме ние, ако беше Радев, щяха да умрат много хора (НА ЖИВО)Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипа на поредната инспекция. Заедно с него е министърът на икон…May 16 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!