Премиерът: Извадихте късмет, че управляваме ние, ако беше Радев, щяха да умрат много хора (НА ЖИВО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипа на поредната инспекция. Заедно с него е министърът на икономиката Теменужка Петкова, видя първо Lupa.bg. Видеото се предава на живо на стената на министър-председателя във фейсбук.

Слави Трифонов: Бесен съм, но с гласа на разума казвам: Борисов и Мутафчийски трябва да понесат отговорност за страха, паниката и лъжите сиПрочетох едно интервю на един български доктор. Но не какъв да е български доктор, а доктор Стоян Ал…May 15 2020vijti.com

Проверката касае строителството на важната за България междусистемна газова връзка Гърция–България.

Към видеото Борисов написа следния коментар: 

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа.

Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ.

Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други. 

С готовия газопровод ще се газифицира Кърджали, въздухът ще стане по-чист, констатира премиерът.

Въпреки пандемията тръбите са докарани по трасето, машините са тук и заваряват, идват още машини следващата седмица, обясни Борисов през очакващите го журналисти.

Успяхме с много усилия върнахме България в газоразпределението, трудно беше, но с много почтеност стана. Работата не е спряла, в срок сме. Строим на гръцка и българска територия. Много им е тъжно на опозицията. Ако не бяхме ние нито един поток нямаше да стане, а сега те са приоритет на Европа. 42% по-ниска ще е цената на газа. Това ще остане в историята, заяви премиерът.

На българска територия за пръв път се строи с тръби, дълги по 12 и 18 метра. Стриктно се спазва екологичното законодателство, каза министър Петкова.

И Балкански поток върви, и гръцката връзка, всички са доволни – и Щатите, и Европа.

Премиерът посъветва гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал „радък шанс да ги управлява“. „Вие имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по-цял ден говорят. Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хилидя, хиляди на ден умрели“, заяви той пред журналисти, които отразяваха негова инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра.

„Сега ни сполетя война и тя ни сполетя със страшна сила. Понеже се справихме – в България най-гадното нещо е да се справиш. Няма какво да кажат, просто пощуряват“, коментира още Борисов критиките към противоепидемичните мерки, които въведе властта.

Справихме се успешно, сега поетапно, много внимателно с Щаба успяваме да пуснем онези места, които хем да връщат хората на работа, хем да спазваме карантинните условия. Следващата седмица се надявам и детските градини да отворим, подчерта Борисов.

Очаквайте подробности

Стоян Тончев: Борисов се подготвя за оставка Един мощен протест от 20 хиляди души, който да се задържи за 2-3 дни, и Борисов ще подаде оставка.…May 15 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!