След 17 години на екрана: Юксел Кадриев си тръгва от Би Ти Ви?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Водещият на новините в Би Ти Ви Юксел Кадриев намери ново призвание в живота си и е на път да зареже телевизията. Този слух упорито обикаля коридорите на медията, след като от няколко седмици атрактивният журналист се посвети на ново хоби напоследък – поезията. Юки се отдаде на любовна лирика и според колегите му това поглъща цялото му свободно време. В скоро време, Кадриев дори смята да издаде дебютна стихосбирка, пише Ретро.  

Румънско издание: Гръцкият премиер Мицотакис обвини Борисов в Брюксел, че България надува броя на заразените с COVID-19Румънското издание Флукс твърди, че гръцкият премиер Кириякос Мицотакис е обвинил в Брюксел съседите…Jul 22 2020vijti.com

Зеленоокият красавец хванал перото, отегчен от 17 години водене на новините. Кадриев отдавна се чувствал изчерпан  и прегорял от напрежението от постоянния график в телевизията и еднообразието и потърсил отдушник в белия лист.

Римите така са погълнали емоциите на телевизионера, че той наистина се замислял дали да не смени тотално посоката на живота си и да се отдаде на творчество.

Кадриев споделя някои от творбите си в социалните мрежи, които се радват на голям интерес сред приятелите и последователите му, които не спират да го хвалят и окуражават да пише.

В тесния приятелски кръг на Юксел коментират, че Юксел твори в рими основно на любовни теми, вероятно провокиран от силните разочарования в личния си живот.

Първият съдбовен за него удар бе скандалният развод с бившата му жена – оперната певица Бонка, която е майка на детето му. Двамата дълги години се оплюваха по медиите и спориха в съда за правата над общата им дъщеря Габриела, която тази година бе абитуриентка, а вече учи висше образование в Нов български университет.

Преди две години Юксел съдбата нанесе съкрушителен удар на водещия – той загуби жената, която спрягат за голямата му любов – варненска бизнес дама Диди Янкова, която почина внезапно след тежка битка с рака.

Ето и текстът на едно от най-харесваните стихове на поета:

„Като птичка сгушена във шепа,
е сърцето ми, докоснато от теб.
Не се тревожи то, не трепва,
щом очите ти са вперени във мен!
И пее нежна песен на небето
за две красиви, влюбени души,
за две тела и твоите ръце,
за мен и теб – за нашите мечти.
Трапчинката на лявата ти буза
облята в синя, лунна светлина,
показва на душата ми отблизо,
че бурна днес ще е нощта.
Косата ти – свила̀, прихваната назад,
открива ми невиждана наслада,
а блясъкът във сините очи
е истински жадувана награда!“.

Всъщност Кадриев не започва да пише поезия сега – той е творческа натура и романтик по душа и е завършил публична реч в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Още като студент, журналистът омайвал с любовни поеми момичетата.

ТЪЖНО: Юксел Кадриев се изповяда за покойната си любимаЕмоционален срив преживява водещият на новините по Би Ти Ви Юксел Кадриев. Телевизионерът заменил св…Sep 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!