След продължително лечение: Бебе Калина отново е в прегръдките на близките си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Седеммесечната Калина, която бе диагностицирана с цироза, си е вече у дома след успешната трансплонтация на черен дроб. След няколко месеца на продължително лечение в Хамбург, тя е отново в прегръдките на близките си. Припомняме, че съдбата на невръстното дете трогна хиляди наши сънародници, които събраха необходимите 1 млн. лв. за лечението й за по-малко от три дни.

Луна: Не съм бременна, Горан е стерилен, ще поема разходите по лечението му„Категорично не съм бременна! Причината за това е, че Горан е стерилен от много години и не може да …Nov 2 2019vijti.com

„В изминалите месеци след трансплантацията бебе Калина се възстановява добре и черното й дробче работи. Тя започна да се храни нормално и да наддава тегло, обръща се по коремче, играе си и се усмихва много“, споделиха в социалните мрежи нейните близки.

Състоянието на детето продължава да се следи, като няколко пъти в месеца тя бива подлагана на изследвания. Последните резултати показват нормални показатели, без завишения. Има обаче понижения в албумина и общия белтък.  Едно от последните изследвания показва, че Калина има чревна загуба на белтъци. Все още не е ясно дали това е резултат от скорошната трансплантация. Лекарите от  СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ назначили допълнителни гастроскопия и биопсия, като резултатите ще бъдат ясни до седмица.

Детето приема и лекарства, които потискат имунната система, за да се предотврати евентуално отхвърляне на черния дроб. Както вече ви съобщихме, донор стана нейният баща Явор.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!