Отиде си солистката на Roxette

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Солистката на шведската група Roxette Мари Фредриксон е починала.

За кончината на 61-годишната певица е съобщила нейният мениджър Мари Димберг. „С огромна болка в сърцето си съобщавам за кончината на една от най-обичаните изпълнителки. Това е загуба и за нашата страна, и за света. Мари си е отишла вчера сутринта в дома си след борба с тежка болест“, се е посочвало още в изявлението на представителката на покойната.

Ройтерс за Стояна Мутафова: Почина една от най-възрастните актриси в светаЦяла България е потънала в скръб. Не, цял свят е потънал в скръб, защото загубихме една жена-стихия,…Dec 10 2019vijti.com

Другият участник в дуета  Пер Гесле е изразил своите съболезнования. „Изпращам цялата любов, която имам, на Мари,  нейния съпруг Микаел Болюс и двете им деца. Животът ми вече не е същият“, е посочил той.

Roxette са обявили за край на концертните си изяви през 2016 г. Тогава Фредриксон е казала, че нейното решение е било продиктувано от здравословното ѝ състояние, защото е имала затруднения с паметта и ходенето.

Ето какво си казаха Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова преди да починатЗа 10 дни се сбогувахме с едни от най-големите ни актьори. Стефан Данаилов почина на 27 ноември, а д…Dec 7 2019vijti.com

Певицата е била диагностицирана с рак на мозъка през 2002 г. Три години по-късно представители на дуета са съобщили за възстановяването на Фредриксон, която по време на лечението си е продължавала да пише музика. 

Мари Фредриксон и Пер Гесле са създали Roxette през 1986 г. Звездата на дуета е изгряла три години по-късно с хита The Look. Музикантите през цялата си кариера са имали 557 концерта са продали над 75 милиона копия от своите албуми.

Изочник: novini.bg

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!