Слави Трифонов се закани люто на Бойко: Трябва да изчезнат завинаги, но всичко по реда си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?
Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна?

Бойко Борисов проговори за чекмеджетата и хейта на Слави ТрифоновПо програмата свършихме всичко, та даже и отгоре. Вдигнахме доходите на учителите на два пъти. Осигу…Apr 14 2021vijti.com

Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци? Тези въпроси зададе в личния си профил във фейсук Слави Трифонов.
Ето какво написа още той:

„Е, отговорът е много прост – когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.
Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента – време. Но ГЕРБ няма да получат време.

Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.
И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно – въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си.“

„След мен и потоп“ – според „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ това е принципът, на който действа премиерът в оставка Бойко Борисов, който изненадващо снощи закри Националния оперативен щаб (НОЩ), който управляваше кризата с коронавируса у нас от февруари м.г. И според „Демократична България“, и според ДПС с действията си Борисов се опитва да абдикира от отговорност за кризата. „Изправи се! Мутри вън“ е на мнение, че премиерът може да разпусне, но не и да освободи от отговорност щаба.

Темата стана повод за четири декларации днес от парламентарната трибуна. От името на „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев обяви, че незабавно трябва да бъде възстановена работата на щаба, като се изиска документация за решенията му.
Групата на Мая Манолова е на мнение, че парламентът трябва да се произнесе кой да носи отговорността и да управлява кризата.

От името на БСП проф. Георги Михайлов обяви, че решението на Борисов е тревожно, и поиска анализ на работата на щаба. А д-р Джевдет Чакъров от ДПС обяви, че е нужен оперативен орган, който да управлява кризата, а щабът е внасял спокойствие.
В отговор д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ-СДС каза, че отговорността за управлението на кризата по закон е на здравния министър.

В случая проф. Костадин Ангелов е в оставка.
Накрая думата поиска здравният министър в оставка, който обвини депутати в лицемерие, защото или били без маски, или ги носели неправилно. После каза, че са се справили и с третата вълна, а от залата се чу: „У-у-у“.

Кървавото писмо на Слави Трифонов полетя към Борисов: Бесен съм, казвам Ви„Прочетох едно интервю на един български доктор. Но не какъв да е български доктор, а доктор Стоян А…Apr 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!