Ровене из кофите – гледка, която съпътства ежедневието ни. Дотолкова сме свикнали с тях – сивите хора, със сврени глави в контейнерите, че ги подминаваме. Те просто са като един фон на… забързаното ни ежедневие, на живота ни.

Но една столичанка се спира пред двама мъже, помолили я за цигара, а разговорът й с тях, е повече от интересен, разтърсващ, стресиращ.

От принцеса в просякиня: Някога тя бе блян за милиони мъже, а днес рови по кофите (Снимки): Това е тъжната история на една принцеса, която имаше всичко, но изведнъж целият ѝ свят се срина и …Oct 24 2020vijti.com

Единият мъж е с две висши – биология и химия, а другият има всичките категории за шофьор, но и двамата ровят в кофите – в търсене на препитанието си.

Наричат се един друг брат, но не са такива. Признават, че пият, признават, че неведнъж са си търсили работа, но удрят на камък. Били регистрирани в бюрата по труда, но…

Единият има семейство: „Синът ми е в Англия, дъщерята в Испания, а аз търся сандвич в кофата. Всеки си се спасява поединично“, настоява той, но допълва със свит глад, че го е срам да им проси пари.

А другият, с двете висши, бил 20 години учител, но: „Неволята ме изкара по кофите“, отвръща той на въпроса защо и сега не е преподавател.

„Но не сме тръгнали да крадем, ровим си, ядем…“, изповядват се те пред жената. Вижте историите им!