Самообесилата се снаха на Тодор Попов имала много душмани

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Самообесилата се в дома си в Пазарджик съдия Майа Попова имала много душмани заради делата, които водела, разказват пред Lupa.bg нейни съграждани. Според тях снахата на кмета Тодор Попов била кадърен и отговорен магистрат и не била назначена на работа само заради роднинството с градоначалника, който в момента кара своя четвърти мандат.

Мистерия обви внезапното самоубийство на известния столичен прокурорОбвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който беше намерен мъртъв в апартамент…Sep 5 2019vijti.com

Заради работата си съдийката попадала в епицентъра на редица скандали. Един от тях стана медийно достояние – хващането й да шофира в пияно състояние през 2011 г. Тогава лабораторните изследвания показаха 5,2 промила алкохол в кръвта. Пазарджиклии обаче до ден-днешен се съмняват, че съдийката наистина седнала зад волана, нафиркана до козирката. По думите им стойностите на алкохола в кръвта на Попова вероятно били силно завишени.

„Ако беше пила толкова, тя едва ли щеше да е жива. Може да са фалшифицирали кръвните й проби. Натрили са мястото, откъдето се взема кръв със спирт с висок градус и готово. По този начин алкохолните показатели се завишават”, обясниха пред Lupa.bg познати на Майа Попова.

Съдийката бе намерена мъртва в дома си в четвъртък, след като се обесила на колана от халата си за баня. Без майка остават две деца – първолак и студент. Прокуратурата започва работа по установяване на причините за смъртта й.

От 2006 г. Майа Попова правораздава по наказателни дела в Районния съд в Пазарджик. Четири години по-късно бе повишена до зам.-председател на съда.

На 28 април 2011 г. Попова бе открита в безсъзнание в автомобила си, който се ударил в паркирана кола. Взетата кръвна проба показала 5.2 промила алкохол.

Тази случка стана повод съпругата на брата на Тодор Попов да бъде понижена от зам.-председател на Районния съд до редови съдия, а през 2015 г. дори беше осъдена от Окръжния съд в Пловдив на 2 г. пробация.

След инцидента снахата на градоначалника премина в Гражданската колегия на Районния съд, като в годишния отчет за 2017 г. на институцията беше обявена за служител с най-добри показатели в своята област. През 2018 г. Висшият съдебен съвет я повиши в ранг окръжен съдия. На 15 декември, неделя, Майа Попова бе набързо погребана в присъствието на тесен кръг роднини, приятели и колеги.

Близки на открития мъртъв българин в Брюксел разказаха за последния си контакт с него: Те категорично отрекоха възможността за самоубийствоБлизки нa oткрития мъртъв бългaрин в Брюкceл кaтeгoричнo oтрeкoхa нeгoвaтa cмърт дa e caмoубийcтвo. …Sep 26 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!