Мистерия обви внезапното самоубийство на известния столичен прокурор

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който беше намерен мъртъв в апартамента си в София в сряда, не е оставил предсмъртно писмо.
Не е казал и нищо необичайно, нито пък се е държал по-особено в последните часове преди да се самоубие, пише TrafficNews. Съпругата му Анита, която е открила тялото, първо решила, че е получил инфаркт или инсулт, но после видяла раната от куршума.
61-годишният магистрат се е застрелял в главата със законно притежавания пистолет. При огледа в жилището му, което се намира на четвъртия етаж в блок в столичния квартал „Младост 2“, освен криминалисти са били и двама прокурори от Софийската градска прокуратура.
Още разкрития за самоубилия се магистрат в София: Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурорВасил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор. Миков е първият административен ръководител на …Sep 4 2019vijti.com

Въпреки категоричното становище на полицията, че става въпрос за самоубийство, близки и познати на Васил Миков са изумени от решението му да сложи край на живота си.
Два пъти нападаха и офиса на жена му, първо го запалиха, после го взривиха, но въпреки това Васил не си подви опашката. Затова е странно сега изведнъж да натисне спусъка”, коментирал пред TrafficNews бивш колега на Миков, който пожела да остане анонимен..
Според него подхвърлените версии, че починалият прокурор е имал психически проблеми напоследък са съмнителни. Миков не се е оплаквал от здравословни проблеми и е бил напълно адекватен, твърдят прокурори, които са се срещали с него в последните 2-3 месеца.

За последните години това е трето самоубийство на топ прокурор.
Припомняме, че Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор. Миков е първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, до смъртта си беше прокурор във Върховната касационна прокуратура.
В 15.35 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал от член на семейството на Васил Миков – прокурор от Върховна касационна прокуратура за това, че същият е намерен починал в жилището си в гр. София.

По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет.
Той е известен с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат-наследник на бившия главен прокурор Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет.
Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев.
Малко след като президентът Петър Стоянов подписа указа му за назначаване (през февруари 1999 г.), Никола Филчев изпрати Миков на заточение в Кърджалийската окръжна прокуратура.

Националното сдружение на българските прокурори е учредено от 13 прокурори още в началото на месеца, но бе регистрирано в съда на 18 октомври.
В управителния съвет на новото сдружение, освен Васил Миков, са още Валери Първанов от Върховна касационна прокуратура и Анна Банкова от Върховна административна прокуратура.
Източник: Блиц
Топ прокурорът Васил Миков се самоубиПрокурорът от Върховна касационна прокуратура Васил Миков е намерен прострелян в жилището си, съобща…Sep 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!