Ренета Инджова: Лекарите да се освободят от политическото влияние

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проблемът, който в момента има, е, че върху лекарите има и едно второ ниво на политическо влияние, от което те трябва да се освободят, ако искат да останат в милосърдното съсловие„.

Лекар от Русе: Нека ме арестуват, че говоря истината! Разследване на Валя Ахчиева – Противоречието BG – бързи тестове срещу коронавируса Лекари са се ор…Apr 14 2020vijti.com

Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер в периода октомври 1994 – януари 1995 година. По думите ѝ психологическото въздействие и психическите репресии върху пациентите са недопустими, защото има правило, че пациентът винаги има право, защото той е страдащото същество:

Въпросът е дали този режим е и медицински, и социално, и политически обоснован, защото е известно затворените пространства какви проблеми раждат„.

Според нея в света днес се изповядва принципът на взаимно колабориране между пациент и лекар, за да има съгласувано действие, за да може заедно да преодолеят болестта:

Когато има на 7 милиона души 31 починали и те се наричат жертви, това не е отношение на лекар към пациент, а на лекар към жертва. Ние не сме жертви на никого, освен на политическата класа, която иска да превърне ситуацията в свое поле за действие!“, категорично заяви Инджова.

В предаването „12+3“ тя коментира, че има опасност и в здравеопазването да се получи ефект, който вече е наблюдаван в други инфраструктури:

Образованието деградира именно от липсата на добро взаимоотношение между ученици и учители. Сега ще стане същото между хора, които са потенциално застрашени от нещо, което не е дошло, и лекарите, между които също започна да се раждат противоречия„.

Инджова смята, че България се намира в ситуация, в която „на една много малка извадка на заболелите чакаме да влезе в системата на здравеопазването, за да бъде третирана. И от нея правим изводи за цялата популация„.

Лекар: Виждали ли сте как майка не може да погребе детето си? Аз съм виждалВиждали ли сте как майка не може да погребе детето си? Това попита директорът на Александровска болн…Apr 13 2020vijti.com

Изтичник:дунавмост
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!