Разследване: Цената на гласа в най-бедния регион стигна 50 лв.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разследване на bTV показва каква е цената на гласа в най-бедния регион у нас – Северозападна България. Гласуването тази сутрин във Видин върви спокойно. Избирателната активност е малко над 10%. Сериозни нарушения към обяд няма.

За пръв път в предаването: Фънки напусна мястото си като жури, избяга зад сцената и обяви: „Това беше ужасяващо“Предаването  „Като две капки вода“ тази вечер ще бъде запомнено по доста причини. Освен интересните…Mar 30 2021vijti.com

И тази година обаче bTV успя да влезе под прикритие в търговията с гласове.
Дни преди вота нашe подставено лице под прикритие мина със скъп автомобил през няколко видински села. Представи се за член на партия, търсещ подкрепа за изборите. Предложенията към него не закъсняха.

„Всичките дават по 50 лв. на човек. За мене ще има на бройка, на човек, по 10-15 лв.“, казва мъж, който се представя за Спас от Медовица. Той свързва „агента“ ни с част от роднините си.

„Имам 8 деца. 22 от момчета и 4 от момичета. Общо семейството ми е 50 човека. Половин село е мойто. Важно е, че гласовете ще излезнат“, казва роднина на мъжа.

В съседното село Димово подставеното ни лице попада и на друго предложение. От Магдалена Каменова – обвиняема по дело за уреждане на бракове между българки и албански мигранти в Германия с цел европейско гражданство, по данни на прокуратурата. Разказва как по схема с пътувания е омъжила над 30 жени срещу 2000 евро за всеки брак. И приготвя списък с поне 50 гласа – с хора от селата Димово и Макреш.

Среща ни и с Аксиния – член на избирателна секция в село Макреш към друга партия. Тя обещава да наблюдава и информира дали вербуваните избиратели са гласували. Иска и заплащане за услугата – 30 лв.

Жителите на селото споменават и имена на реални партии, които по думите им раздавали пари.

Продължението на разследването на Марин Николов очаквайте в специалното ни изборно студио след 20:00 ч.!

И всеки дом с паспорт – 3 пъти скочи цената за обследването муДокументът ще е данни за състоянието и на коридори, мазета, асансьори, парно отопление, ВиК – ще вли…Mar 3 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!