Радев сменя Йотова с ново вице

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Румен Радев категорично е отсвирил вицепрезидента Илияна Йотова, научи Lupa.bg. От обкръжението на държавния глава довериха, че той нямал никакво намерение да свързва бъдещата си политическа кариера с червената лъвица.

Радев наскоро взел категоричното решение, че на предстоящите президентски избори догодина ще се яви в друг тандем.

Публична тайна е, че още в началото на президентския му мандат между него и Илияна Йотова тлееше напрежение. Но тъй като Радев беше подкрепен за кандидат-президент от БСП, той беше принуден да се примири с номинацията на видната социалистка.

Президентът обаче и до днес помнел заканителните думи на Йотова, че тя ще бди внимателно за това дали Радев работи в полза на БСП.

Червенокосата дама също не била доволна от пребиваването си на „Дондуков” 2. Всъщност, още през 2016 г. тя изобщо не очаквала, че двамата с Радев ще спечелят президентската битка. Вместо да се зарадва на победата, Йотова била разочарована, защото загубила щедрата евродепутатска заплата и в същото време била хитро отстранена от „Позитано” 20, където била основен конкурент на Корнелия Нинова.

Освен това ролята й на вицепрезидент  – винаги в сянката на държавния глава – никак не й била приятна. Затова в момента Йотова обмисляла как да убеди съпартийците си именно тя да е фаворитът на БСП за следващия президентски вот пред 2021 г.

Този ход не е изключен, но много зависи от това кой ще е бъдещият председател на социалистите. Освен това до следващата година Румен Радев може да изденада със свой политически проект и да се дистанцира от БСП. А БСП – от него.

И Румен Радев, и Илияна Йотова обаче засега били изключително предпазливи в плановете си, защото всичко зависело най-вече от парламентарните избори. Те били факторът, който ще окаже най-силно влияние на президентския вот.

Близнашки съсипа президента: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата сиБившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри крит…May 18 2020vijti.com

ЛУПА.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!