Първи думи на Кристиан Николов, убиеца на Милен Цветков, след решението на съда

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

“Нямам намерение да се укрия или да извърша престъпление, искам да продължа образованието си“ – това каза Кристиан Николов пред съда при разглеждането на мярката му за неотклонение. Той помоли да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Николов е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков при пътен инцидент.

Нова кошмарна катастрофа като тази с Милен Цветков !-Снимки Полицейски служител от столична дирекция е предизвикал зверско ПТП на входа на АМ „Тракия“ от Софи…Apr 22 2020vijti.com

Коктейл от амфетамини, марихуана и кокаин, съзнателно пренебрегване на правилата за движение по пътищата, умишлено движение с несъобразена скорост и никакъв опит да се намали на червен светофар, разчитайки на шанс – с тези мотиви Софийска градска прокуратура поиска Кристиан Николов да остане за постоянно в ареста.

Според обвинението, видеозаписи от мястото на катастрофата, както и множество свидетелски разкази доказват, че обвиняемият се е движил в район с множество пешеходци, съзнателно сядайки зад волана с неадекватни реакции

Според Любомир Таков, адвокат на Николов, от материалите по делото, сред които разпитите на очевидците и камерите, заснели инцидента, не става ясно кой е шофирал автомобила, причинил катастрофата.

Единствено в показания на полицейски служител се казва, че Николов е бил водач на колата, но той е отишъл на мястото на инцидента, след като се е бил случил. Според адвоката останалите свидетели казват в показанията си, че не могат да разпознаят кой е карал автомобила.

Адвокат Таков посочи още, че не става ясно откъде е изведено твърдението за умисъл за умишлено причиняване на смърт, след като Цветков и Николов не са се познавали.

По думите му разследващите не са изследвали дали смъртта на Милен Цветков е причинена от пътното произшествие или от последвалите „недотам адекватни действия“ на гражданите, които са му оказали първа помощ.

[Цветя и свещи за Милен Цветков]
БГНЕСПрокурорът по делото заяви, че високата обществена опасност на деянието, за което е обвинен Николов, извеждат опасността той да извърши друго престъпление. По думите му Николов може да се укрие, тъй като учи висше образование в чужбина.

Последни думи на дъщерята на Милен Цветков към баща ѝ Калина е пуснала умилителна снимка от детството си, където позира заедно с баща си „Обичам те, та…Apr 22 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!