Първата ваксинирана българка разкри за странични ефекти на ваксината

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една от първите българки, ваксинирани с ваксината „Пфайзер“ и „Байонтек“, която работи в болница в Чикаго, каза, че пет дни след поставянето на ваксината се чувства добре, съобщи БНТ.

Полина Перусанова публикува в социалните мрежи имунизационния си сертификат.

Полина работи в администрацията на болница в Чикаго. След като първо имунизирали медицинския персонал, който пряко работи с Ковид пациенти, дошъл редът и на тяхното звено.

„Направих един много бърз поглед към иглата, беше някак футуристично тънка, абсолютно не усетих убождането, никаква болка нямаше, абсолютно никакви признаци, защото по принцип се васкинирам с грипна ваксина.

Грипната ваксина я усещам, докато тая абсолютно не я усетих“, казва Полина.Всички ваксинирани са оставени под лекарско наблюдение за минимум 20 минути.

„Все още не наблюдавам никакви странични ефекти. От това ми беше боязънта, защото не е ясно на какви личности какви странични ефекти може да има. Лично на мен все още днес е ден четвърти – пети от ваксината, не ми се е появило нищо“, уточнява тя.

Полина разказва, че в болницата, в която работи, имунизацията е масова.

„Това е ваксина, която обучава тялото как да се бори с вируси, така че няма абсолютно никаква опасност. Исках да си я направя, защото е крайно време вече да приключи пандемията и да се сложи край на ужаса, който ни се случва тази година“, допълва Полина.

Следващата доза от ваксината българката ще получи между 17 и 21 дни от поставянето на първата.

Доайен в кардиологията: Вирусът е лабораторен продукт, няма смисъл от ваксинаКоронавирусът е изкуствено създаден, година по-късно не сме мръднали в лечението му. А от ваксина ня…Dec 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!