Проф. Аргирова: Котки и кучета пренасят коронавируса, вече е доказано!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кучета, котки, норки и тигри също пренасят новия коронавирус, вече е доказано научно, че те могат да се заразят от хората. Това обяви пред БНТ проф. д-р Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология, която препоръча ветеринарните власти също да се включат в борбата с COVID-19.

Информацията за пренасянето на заразата по домашните животни е от Хонконг и Белгия.  „Белгия е в Европа, не бива да се пренебрегват съобщения за подобни случаи там“, каза още проф. Аргирова.

България усвои 750 милиона евро от еврофондовете за коронавируса За два месеца България е успяла да усвои около 750 милиона евро от европейските структурни и инвес…May 21 2020vijti.com

Тя обясни, че вирусът отслабва и неговата патогенност намалява, защото вече е минал през над 5 милиона души по света, но това не означава, че трябва да бъде подценяван.

Проф. Аргирова прогнозира, че наесен е възможно да се появят отново локални епидемии сред групи хора. Все още не може да предвидим какви ще бъдат мутациите на COVID-19 и дали няма да имат по-висока инфекциозност.

Вирусолог №1 у нас обяви и една добра новина.

„Вчера се появиха първите резултати от доброволци в САЩ, върху които е изпробвана ваксина срещу вируса и те са образували антитела. Това е много обнадеждаващо и може вече да се каже, че ще бъде разработена успешна ваксина. Това обаче най-вероятно ще стане напролет догодина“, заяви още проф. Аргирова.

Тя посъветва хората, които са преминали през коронавируса след месец-два да си направят изследвания на белите дробове, за да видят дали има някакви поражения и усложнения от болестта.

Докладът на алтернативния щаб за коронавируса се оказа секретен Шумно рекламирания доклад от 400 страници на т. нар. алтернативен медицински щаб (МЕС), създаден о…May 17 2020vijti.com

Източник:марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!