По поречието на Струма е пълно със злато, изкупуват земята на баснословни цени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На цени до 5 000 лева за декар продават земя край река Струма заради добива на злато чрез промиване на пясък по реката, разказаха пред БНР кметове от Кюстендилско.
След изнасянето на техниката от златарите теренът се рекултивира и отново се използа за земеделие.
Най-активни са златарите в района на селата Копиловци, Шишковци, Шипочано.
На места там има издълбани ями до 20 метра дълбочина.
Расте интересът и към имотите и в района на Трекляно, където канадска фирма получи разрешително да изследва за злато, като то ще се добива чрез разкопаване.
Горди сме с такива деца: 17-годишна ученичка стана посланик на Европейския съюз, шеф е и в Червения кръстДнес ще ви покажем един различен поглед вържу съвременната младеж. Разказ за доброто от първо лице. …Feb 3 2019vijti.com

Наследници на имоти от Каменичкия край трескаво търсят и заверяват документите си за собственост, за да могат да отдадат или продадат имота си при евентуално започващ златодобив в Треклянско, коментират администратори.
Първото злато с света е добито и преработено преди 6500 години по нашите земи. Следите от неговото използване минават през античност та, средновековието, Възраждането до съвремието, когато започва през 1939 г. експлоатацията на рудник „Злата“. Десетки златоносни обекти са били непрекъснато интересни за геоложките проучвания и добива през втората половина на миналия век. В 2007 г. е създадена първата специализирана за злато металогенна карта у нас.

Днес находищата край Челопеч и Момчилград са златни хитове. Редица български и чужди компании имат разрешителни за търсене и проучване, както и концесии за добив на благородния метал. Сега в четири рудника се добиват годишно 7 тона злато, а за 65 години са получени общо 135 тона.
Територията на България е сегмент от трансконтинентален Евроазиатски металогенен пояс, в който златото е един от характерните елементи.
От Топ 100, ние сме на 49 място („златната” среда). Най-много резерви от ценния метал имат САЩ, следвани от Германия и Международния валутен фонд. Златните находища на наша територия обаче биха могли значително да увеличат резервите ни, но за целта е необходимо тези находища приоритетно да се обработват от наши предприятия, а златото да се изкупува директно от държавата.
Източник: БЛИЦ
Внучката на Тодор Живков: Сега вече фамилията ми не ми тежи, но когато бях дете ме притеснявашеСега вече фамилията ми не ми тежи, но когато бях дете ме притесняваше това, че съм внучка на държавн…Feb 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!