Пловдивчанка роди в 25-та седмица: Бебето е 4-та степен недоносено, тежи едва 500 грама

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е история за надеждата, за вярата, за волята, за истинската сила. Дженк е само на няколко дни, но вече поставя рекорди и вдъхновява всички около него с желанието си за живот. Когато се появява на бял свят, на 16 юли 2019 година, той тежи само 500 грама, но в себе си носи сила и воля на истински мъж. Дженк е най-малкото родено бебе в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България, която се намира в Пловдив, пише „Пловдив 24“. Майката на Дженк е бременна едва 25 седмици, екип на болницата прави секцио по спешност, тъй като усложненията застрашават живота и на майката, и на бебето, и на бял свят се появява шепата живот. От отделението по неонатология на болницата съсредоточават всички усилия в помощ за борбата, която предстои на Дженк.
Марина на шеф Манчев бави бебето от любовницата му: Кулинарният гуру добре си е постлал с двете си жениMapинa нa шeф Maнчeв нe caмo нe мy ce cъpди зa paзвoдa, a дopи бaви бeбeтo мy oт любoвницaтa. Πpoтив…Aug 1 2019vijti.com

След половин месец, прекаран в интензивен сектор, ежедневни терапии, няколко кръвопреливания и непрестанна грижа, най-малкият герой, до когото сме се докосвали някога, продължава да се бори за живота си. Но когато волята ти за живот е голяма, когато усещаш непрестанната подкрепа и грижа на тези до теб, а любовта на най-близките ти хора е безгранична, няма невъзможни неща.
На „медицински“ език Дженк е IV степен недоносено дете. Така се наричат децата, родени преждевременно с тегло под 1000 грама. Но макар да е най-малък, той проявява воля на голям. И се бори! С него – и целият екип!

В момента 2 от всички 12 дечица, отглеждани и лекувани в интензивното неонатологично отделение, са в тази категория. Броят на малките пациенти, борещи се за живота си, в болница се увеличава в последните години, вследствие на различни фактори.
Съвременната и високотехнологична апаратура дава осигуреността, която позволява на екипа от професионалисти да се борят за всяка една от тези шепички живот. Но любовта на всички е невидимата енергия, която дарява най-голямата сила…
Кратка справка с медицински справочник гласи:

Между 25 и 26 седмици, недоносени бебета тежат между 680 и 1000 гр и са около 22-23 см измерени от главата до петите. Бебетата, родени по това време се наричат микро бебета (micro preemies) – те са изправени пред дълъг престой в неонатологичното отделение и имат много здравословни проблеми, свързани с тяхната недоносеност.
Надяваме се всичко да се развие добре!
Източник: Petel
Край на приказката: Бебе раздели Кубрат и АндреаЕдна от най-коментираните светски двойки у нас – Кубрат Пулев и Андреа, се разделиха преди броени дн…Jul 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!