Пазете се: Агресивен вирус с треска и обриви вилнее по морето и мори туристите СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Летен вирус върлува сред туристите по морето, а масово след почивка пловдивчани се оказват пред лекарските кабинети. Вирусът е изключително агресивен. Започва с рязко покачване на температурата – между 39 и 40 градуса. Тя се поддържа между 24 и 48 часа и много трудно се сваля – независимо от приеманите медикаменти.
Температурата е съпроводена с главоболие и силна отпадналост. Със спадането й започват и другите оплаквания – болки в гърлото и обриви по крайниците.
Туристите да внимават: Не носете салам и филе в Гърция, въведено е високо ниво на бдителност и контрол по границите с БългарияГърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разп…Jul 26 2019vijti.com

В повечето случай се развива херпангина, а обривът по дланите и стъпалата е много наситен. Въпреки че пъпките не сърбят, те създават изключителен дискомфорт, а дори и болка. При някои заболели дори има невъзможност от стъпване заради болката от обрива по краката, пише „Трафик“.
Възможно е да се образуват и мехури. Гърлото пък е много болезнено, с невъзможност за преглъщане на друго, освен течности. Обичайно симптомите отшумяват след 3-4 дни, но обривът е по-продължителен, като при някои оплакванията продължават до седмица.
„Летните вируси се предават чрез допир и са свързани най-вече с хигиената”, обясни д-р Александър Калайджиев, общопрактикуващ лекар.
Неговите припоръките са да се избягват съмнителни места за хранене, видимо с лоша хигиена.

Да бъдем особено стриктни към посудата и при възможност, да използваме чинии, чаши и прибори за еднократна употреба.
А ръцете да се измиват обилно с вода и сапун. „Много често хората си забърсват ръцете само с мокра кърпичка и мислят, че е достатъчно, но за вирусите със сигурност не е”, посочи д-р Калайджиев.
Според него е въпрос на имунитет как ще се развие заболяването при всеки човек. „Дори да се приемат някакви лекарства за повишаване на имунитета, те могат да направят по-малка вероятността от усложнения, но не и да предпазят от заболяването”, допълни той.
Затова е изключително важно да се спазва добра хигиена и да се избягва контакт с болни.

Поддържането на добра хигиена е много важно условие за предпазване от вируси
Ако често сме сред хора или пътуваме дълго време с градския транспорт, неизбежно сме изложени на голям риск от заразяване с вируси от околните. Няма как да се барикадираме вкъщи и да не ходим на работа, така че можем да намерим и по-простичко решение. Това, което можем и трябва да направим в случая, е да си мием ръцете често, а ако сме навън – да използваме дезинфекциращ гел. Поддържането на добра лична хигиена като цяло е задължителна, когато се опитваме да се предпазим от вируси.
Източник: Блиц
В кои от родните курорти туристите са най-доволни: Местата, където цените са по джоба на всекиПорция цаца струва 4 лева, сафридът е до 7 лв. 80% от българите не се интересуват от „концесионерска…Jul 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!