Плевнелиев посочи идеалната жена за президент и прогнозира кога ще са новите избори

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която предстои”. Това заяви в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев.

„Бих посочил няколко имена, с които България би се гордяла, Кристалина Георгиева например. Не бих казал, че тя е кандидат”, уточни той.

Плевнелиев към Слави: Г-н Трифонов, как се финансира вашата телевизия? Струва милиони на година, кой ви плаща?Бившият президент на България Росен Плевнелиев бе голямата фигура в „Пресечна точка“ по Нова Тв. Той…Apr 20 2021vijti.com


„Трябва да има силна продемократична, проевропейска кандидатура, която да води битката срещу популистите”, категоричен бе президентът Плевнелиев.

Считам, че ще има избори, които ще са с президентските. Не е отговорно сега да се ходи на избори”, подчерта той.

С думите си днес Борисов не е обидил „Има такъв народ”, заяви той, коментирайки днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ние все пак очакваме те да направят правителство. Това е посланието, което партиите комуникираха“, заяви той.

Борисов говори, Слави мълчи. Втората по големина партия мълчи – това не е демократично”, категоричен бе Плевнелиев.

По повод намеренията за промени в Изборния кодекс, той заяви, че би се радвал да имаме подобрения, но истински, а не само да рушим. „Гласуването по пощата е един доказан демократичен инструмент, електронното гласуване, на което съм привърженик, за съжаление не му е времето сега.

Не съм против видеонаблюдението, стига да не доведе до хаос.

За мен най-добрата система за България е смесената, за да дадем път и на партиите. Ние сме парламентарна република все пак“, посочи президентът.

Плевнелиев за „Има такъв народ“: Популисти! Народът е излъган!„Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък…Apr 15 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!