Петър Стоянов относно Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за добро

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали. Това коментира в предаването “Панорама“ в ефира на БНТ бившият президент на страната Петър Стоянов /1997-2002/.

Поколението, израснало по време на прехода – ту тъжни, ту ентусиазирани, търсещи и недоразбраниИзраснахме в прехода, видяхме две и двеста. Станахме малко особени като него, малко страшни като „Де…May 7 2019vijti.com

,,Смятам, че се отървахме от живота в лъжата, а това е невероятно много. Стандартът на живот е в пряка зависимост от зачитането на законите, борбата с корупцията, защото това са все неща, които деморализиат цяла една нация. Така че думата “преход“ за мен съвършено незаслужено е станала мръсна дума. Младите напускат България и отиват в Европа – Париж, Берлин, Лондон, Амстердам, но те не напускат заради нас, първото поколение демократични политици, а защото не въведохме европейските ценности с достатъчна твърдост и те сега заминават за Западна Европа в търсене на повече справедливост и по-малко корупция“, обясни още Стоянов.

,,Хората, които обитаваме Европа, се страхуваме да не бъдем заслепени от безсмъртието на европейската цивилизация, мислейки си, че никога няма да я застигне съдбата на Спарта или Рим. Проблемът е, че не се мисли за Европа от цивилизационна гледна точка, а силата на Европа лежи на два стълба и това са плурализмът и критическото мислене“, допълни още бившият ни държавен глава.

,,Може би е непосилно за хората да прогнозират какво ще се случи в бъдещето и как ще се развият събитията през следващите 20, 30 или 50 години, но трябва да работим за доброто“, завърши Петър Стоянов.

Източник: НОВИНИ.БГ

Спомен за емблематичния дует на прехода, който изпя хита „Батальона се строява“Дуо Котрулеви по-известни като дует „Южен Вятър“ са емблематичнен български дует от началото на 90-т…Mar 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!