Незабравими мигове:Край лагерния огън през 80-те

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Спомням си с носталгия как едно време ходехме на лагери. Чаках с нетърпение този момент. Живеехме си царски, независимо че зорко ни следяха учителите. След закуска дружно се отправяхме към плажа. На обяд тръгвахме към столовата на открито и си свирукахме „Чорба каша, чорба каша, топъл хляб”. После сън в бараките и вечер – приказки до нощите. Завързвахме нови приятелства, имаше и първи любовни трепети.

Спомени от соца: За пионерския лагер и двата шамараПрез 1974 г. бях изпратен за началник-лагер на една от смените в пионерския лагер в село Бяла, Варне…Sep 29 2019vijti.comБеше много смешно, когато веднъж готвачът махмурлия ни беше опържил рибата, вместо с брашно, с прах за пране. И от устите ни започнаха да излизат мехурчета. Така си останахме полугладни.

Лагерите бяха важни и защото възпитаваха децата в колективизъм и дисциплина, а родителите бяха спокойни, че отрочетата им хем се забавляват, хем са в сигурни ръце.

Държавата се грижеше за подрастващите. А не като сега – пълна анархия. Децата цяло лято обикалят улиците и кръчмите безпризорни, пият бира по пейките и вършат още какво ли не. После защо имало наркотици, алкохол, агресия в училище.

Валя Михайлова, Стара Загора

Най-дръзкият обир през соца: Задигат с лада 2 чувала с париОфицерът от резерва полковник Георги Тишевишки е роден на 30 юни 1936 г. във врачанското село Доброл…Sep 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!