Още разкрития за самоубилия се магистрат в София: Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор. Миков е първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, до смъртта си беше прокурор във Върховната касационна прокуратура.
В 15.35 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал от член на семейството на Васил Миков – прокурор от Върховна касационна прокуратура за това, че същият е намерен починал в жилището си в гр. София.
По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет.
Той е известен с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат-наследник на бившия главен прокурор Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет.
Стефан Данаилов плаши със самоубийство: Актьорът е отчаян, хапчетата вече не помагатСтефан Данаилов пак е в депресия. Екранният Майор Деянов е хвърлил в паника близки и познати, след к…Aug 16 2019vijti.com

Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев.
Малко след като президентът Петър Стоянов подписа указа му за назначаване (през февруари 1999 г.), Никола Филчев изпрати Миков на заточение в Кърджалийската окръжна прокуратура.
Националното сдружение на българските прокурори е учредено от 13 прокурори още в началото на месеца, но бе регистрирано в съда на 18 октомври.
В управителния съвет на новото сдружение, освен Васил Миков, са още Валери Първанов от Върховна касационна прокуратура и Анна Банкова от Върховна административна прокуратура.

Преди години Васил Миков бе сред критиците на едноличния управленски стил на главния прокурор Никола Филчев.
Тогавашният главен прокурор предложи смяната му – очаквано от магистратите. През 1999 година Миков бе основен конкурент на Филчев за поста на главен прокурор, но събра само 11 гласа, а Филчев получи поста с 14 при гласуването във ВСС.
Колеги на самоубилия се висш магистрат: Видяхме го преди дни, нищо не подсказваше какво е замислил
Дъщерята открива трупа на татко си около 15,20 часа днес.

Жената е изпаднала в шок при зловещата гледка. В 15,35 часа тя се е обадила на тел. 112 и е съобщила за смъртта му. По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков личен пистолет. Оръжието е било в ръката му.
В жилището все още се извършва оглед, като на място са изпратени служители на държавното обвинение. Не е ясно дали Миков е оставил предсмърто писмо.
Колегите му го познават като сърдечен, спокоен, овладян, силен човек. Някои от тях са разговаряли с него само преди дни. Изумени са от решението му да сложи край на живота си и недоумяват каква може да е причината. Днес той изобщо не дошъл на работа. По-късно колегите му научили черната вест от медиите.
Източник: Блиц
Подробности за смъртта на палаткаджията Иван: Първоначално не бяха открити следи от насилие, но после нещата се изяснихаМладият палаткаджия Иван, който изчезна мистериозно преди близо седмица и за откриването на чийто тр…Sep 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!