Отиде си Жорж Ганчев: Роденият през 1939 година политик и общественик щеше да навърши 80 само след 10 дни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Жорж Ганчев почина. Тъжната вест бе съобщена на официалната му страница във Фейсбук.
Той щеше да навърши 80 точно след 10 дни – на 29 август.
Роденият през 1939 година политик и общественик е роден под името Георги Ганчев Петрушев.
През младостта си се изявява като спортист – шампион на България по фехтовка, играе баскетбол в „Академик“, София. Следва в Националната спортна академия при Ференц Магяр (Модьор).
Между 77-88-а година се изявява като режисьор и сценарист, дори продуцент в киното и театъра в Англия и САЩ. След 90-та година става един от учредителите на СДС.
Жорж Ганчев започна да разпродава имотите си един по единЖорж Ганчев няма нужда от представяне. Малцина политици имат цветна биография като неговата. През 60…Jul 24 2019vijti.com

Председател е на Националното патриотично обединение (НПО), учредено през 2004 г. НПО участва в новата Коалиция на розата, която на парламентарните избори през 2005 г. не успява да събере 4 от гласовете, за да бъде представена в парламента.
Автор, продуцент и водещ на предаването „Жорж в действие“ по „ТВ 2000“ през 2005 г., автор на стихосбирки и мемоари. Президент на Българската баскетболна асоциация (1995 – 1997). Почетен гражданин на щата Оклахома, САЩ.
На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за президент от Християн-социалния съюз, заедно с Кольо Парамов. . В рамките на кампанията има съмнения, че се е опитал да скрие резултати за минало си на сътрудник на Държавна сигурност при търсене в интернет като е използвал механизъма „Правото да бъдеш забравен“.

През последните години Жорж Ганчев се превърна и в част от екипа на телевизия „Евроком“ като автор и водещ на предаването „При Жорж“, където срещна зрителите с емблеми на българската политика и култура.
Припомняме, че след прекаран инфаркт, исполинът Ганчев се беше стопил наполовина, а от винаги румените му бузи и прилежна прическа няма и помен. Според близки до легендарния шоумен покрай влошеното си здравословно състояние той бил смъкнал почти 40 килограма от теглото си.
В началото на юли 2018 г. Жорж бе повален от масивен инфаркт на центъра на София. „Само за седем минути при мен пристигна лекар от „Света Екатерина“. Те ме спасиха. Аз бях в клинична смърт“, споделя тогава Жорж Ганчев.

„Не пия, не пуша и не ходя по баровете, а и правя добри неща“, каза още той за новия си начин на живот.
Поклон пред паметта му.
Източник: 24chasa.bg
Нови здравословни проблеми налегнаха Жорж Ганчев, не може да се движи„Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди и по-трудно се придвижвам. Болят ме, но се държа“…Jul 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!