Отец Иван: Наркоман едва не ме заколи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Един наркоман, чиято жена и дете живеят при нас в приюта „Свети Николай“ искаше да ме заколи“. Това обяви екскузивно отец Иван минути след разигралия се екшън в манастирския комплекс в Нови хан.
„Благодаря на Бог, спаси ме на днешния голям празник – Голяма Богородица. Този наркоман за малко да ме прати на оня свят. Но, слава Богу, жив съм, ранен съм само в ухото, тече ми кръв, но няма страшно, сега ще ме зашият“, разказа още подробности духовникът. По телефона той уточни, че е седнал на една пейка и чака лекарите да си свършат работата. „Тук гъмжи от полиция, има линейки, вече всичко е под контрол“, успокои отец Иван.
Отец Иван е на легло, благородният духовник го закъса със здравето„Трудно ми е да ходя и все повече се задържам в леглото. Но изненада няма – все пак ми се натрупаха …Jun 12 2019vijti.com

„Този наркоман ме нападна, защото искаше да си вземе жената и децата, които миналата година потърсиха подслон при мен. Аз исках да го успокоя и му казах, че сега те ще живеят в приюта, той се ядоса, извади нож и налетя да ме коли, искаше да забие ножа в гърлото, аз замахнах с ръка и успях да отклоня ножа, който ме одраска по ухото“, описа екшъна свещеникът.
„Жив и здрав съм, не се безпокойте за мен“, каза отец Иван.
Според друга версия пък пиян мъж е намушкал друг в приюта, а отецът е пострадал, когато се е притекъл на помощ.

Извършителят е криминално проявен. Той е опитал да избяга, но е задържан за 24 часа. Полицаи продължават да изясняват случая на място, уточниха от МВР.
По неофициална информация на Канал 3 детето било в приюта заради тормоз, а бащата първо се скарал с майката, след което се нахвърлил на друг обитател на приюта.
Наръганият мъж е откаран от екип на Спешна помощ в болница „Св. Анна“.
„35-годишен мъж е докаран в болницата с прорезна рана в лявата част на гърба. Прегледан е, оказана му е първа помощ и няма опасност за живота му“, обясниха от лечебното заведение.

Там очакват да бъде транспортиран и самият отец Иван, въпреки че по първоначална информация неговата травма е лека.
Това не е първият подобен инцидент в местата, в които отец Иван се грижи за бедни хора. През март 22-годишно момче беше наръгано по време на скандал в комуната в монтанското село Якимово.
Източник: лупа
Как отец Неофит Калчев от Преображенския манастир излекувал АпостолаВсеизвестно е, че след 1989 г. обща историческа мисъл в България няма. Много професори и доценти ист…Jun 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!