Ново мнозинство в парламента: ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В парламента се оформи ново мнозинство.

То е между ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане стана ясно от първото гласуване.

Парламентът събра кворум за днешното пленарно заседание. От опозицията се регистрираха и не бойкотираха Народното събрание. Петимата отцепници от ИТН седнаха на задните редове зад групата на „БСП за България“. Тази седмица Народното събрание (НС) трябва да гледа на първо четене актуализацията на държавния бюджет, предаде Флагман.

Както повелява процедурата, председателят на парламента Никола Минчев обяви за отцепването на петимата от ИТН – Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов и Светлин Стоянов. Това предизвика продължителни аплодисменти от страна на групата на „Продължаваме промяната“.

Парламентът взе решение да изслуша министъра на външните работи Теодора Генчовска относно процеса на присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз и вземането на решение за одобряване на рамка на преговори, решиха депутатите по предложение на ПГ на „Има такъв народ“.

Точката е първа в програмата за днес.

Предложението за включване в дневния ред беше подкрепено и при прегласуването, със 117 гласа „за“, 108 „против“ и 5 гласа „въздържал се“. От „Продължаваме промяната“, „БСП за България“, „Демократична България“ и четирима независими депутати гласуваха „против“ предложението.

По искане на „Има такъв народ“ изслушването на министър Генчовска е при закрити врата. По предложение на ГЕРБ-СДС в петък депутатите ще изслушат министрите на отбраната и на вътрешните работи относно самолета, нарушил въздушното ни пространство на 8 юни вечерта.

Радостин Василев, ИТН: Свалям доверието си от Слави Трифоновкадър Нова тв Уважаеми българи, с огромна тъга днес даваме тази пресконференция. Искам да ви кажа, ч…Jun 13 2022vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!