Неочакван обрат с подаръка на Слави Трифонов към омбудсмана, развръзката е интересна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Омбудсманът Мая Манолова, която остана без кола и шофьор от НСО и от вчера демонстративно започна да се вози на обществен транспорт, днес организира приемна във влака София-Варна. Тя се качи на него в 6,40 часа сутринта пред камерите на множество журналисти.
Билетите на гражданите, които ще използват приемната, ще бъдат осчетоводени и изпратени на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било, обясни пред БНР омбудсманът, цитирана от БНР.
Междувременно в понеделник Слави Трифонов обяви, че предоставя кола и шофьор на Мая Манолова, защото било чисто заяждане от страна на държавата и омбудсманът не трябва да бъде унижаван.
„Работодател съм, имам възможност“ – Слави Трифонов с жест към омбудсмана, вижте какво дава на Мая МаноловаЦелият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Не е добре, господа управляващи, …Nov 6 2018vijti.com

„Благодаря на Слави Трифонов, че ми е предложил кола и шофьор, но няма как да приема, с моя екип ще се справим с ресурса, който имаме“, посочи Мая Манолова. Тя не пропусна да благодари на всички приятели и познати, които се отзовали.
„Наистина се оказа много полезен този начин за срещи с гражданите. Поставиха се много проблеми, ще помогнем конкретно на много хора. Имаше и колективни жалби, които се отнасят за още повече граждани. Така че всяко зло за добро. Импровизираната приемна има своите огромни плюсове. Много се надявам този пример да бъде последван и от други представители на институции“, коментира Манолова.

По думите й единственото, от което ѝ е неудобно, е „огромният интерес, който предизвиква иначе една нормална постъпка“, защото хиляди хора се возят всеки ден с този влак, качват се и в автобус.
„Моята работа е аз да се занимавам с проблемите на хората, да бъда до тях да ги подкрепям. Но тези дни имах десетки обаждания за подкрепа. Това ме мотивира да работя на 100 процента за проблемите на всеки български гражданин.
Това е работа, която ми е на сърце, върша я с цялата си енергия, имам две години мандат.

Мисля, че трябва да свикнем да виждаме политици, институции в обществения транспорт“, добави тя влакът да продължи за Варна.
От Плевен имаше граждани, които се качиха, за да се видят с Мая Манолова във временната приемна във влака София-Варна.
Над 20 души са преминали през нея, уточни тя пред медиите по-късно на гара Плевен.
„Управляващите взеха правото ми на кола – това може да е зло за добро. Автомобилите в моята институция си имат график, не мога да ползвам друг оттам. Хората се свързват с нас при какви ли не случаи.

Ще се опитаме да стегнем колите, които имаме“, каза още омбудсманът.
Тя се извини на гражданите, че ги занимава с проблемите си и подчерта, че поради огромния интерес от страна на медиите вече няма да ги информира кога и къде ще пътува.
По-рано днес от пресофиса ѝ обаче съобщиха, че след приемната във влака в 15.30 ч. общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна – ул.

Преслав № 26. По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.
На 1 ноември финансовият министър Владислав Горанов заяви, че НСО е „една скъпа таксиметрова компания и точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява“.
fakti.bg
Такова нещо не се вижда всеки ден – Лили Иванова се изтипоса без грим пред цяла БългарияЛили Иванова лъсна без грим, папараците я щракнаха напълно натурална Лили Иванова за първи път допус…Nov 2 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!