Напук на Ердоган: Превръщат джамията в София в музей, той е бесен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Джамията в столицата „Баня Башъ“ да се превърне в музей като отговор на действията на турската държава спрямо църквата „Света София“. Тази петиция набира скорост и вече е популярна и в социалните мрежи. Под надслов „Джамията „Баня Башъ“ да бъде превърната в музей„, петицията вече има почитатели, които коментират и че с други мюсюлмански храмове е подходящо да стане същото.

Борисов сгафил с Ердоган и Мицотакис„Липсата на дипломация и такт ще му изяде главата на Борисов”. Това беше тема номер едно в кулоарите…Mar 5 2020vijti.com

„След позора, който се случи с църквата „Света София“ в Истанбул, е време християнският свят да даде достоен отговор. Да започнем от България! Който би искал столичната джамия да се превърне в музей, моля да подпише петицията“, казва авторът Надежда Пелева.

Преобразуването на светинята „Ая София“ в действаща джамия доведе до сериозни критики спрямо Турция, а от ЮНЕСКО обявиха, че ще преразгледат статута на храма като културно наследство.

От главното мюфтийство не се притесняват от нарастващото недоволство и вторачването към българските джамии, обяви пред „България Днес“ главният секретар Джелал Фаик.

Бойко пред Путин и Ердоган: България е разкош! (ВИДЕО)„Реставрирахме църквата в Истанбул „Свети Стефан“. Щеше да падне. Направихме я, реставрирахме я, ста…Jan 8 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!