Борисов сгафил с Ердоган и Мицотакис

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Липсата на дипломация и такт ще му изяде главата на Борисов”. Това беше тема номер едно в кулоарите на парламента тази сутрин. Депутати направиха този извод по повод необмислените думи на премиера в понеделник вечерта след срещата му с турския президент Реджеп Ердоган. „Президентът Ердоган беше готов да дойде в петък в София, но нежеланието му да седне на една маса с колегата Мицотакис охлади ентусиазма”, оповести Борисов на 2 март.

След яростта на Борисов – може ли от близките села да стигат до Пловдив без винетка?Премиерът Бойко Борисов изля яростта си към шефа на АПИ тази сутрин Георги Терзийски заради исканите…Feb 19 2020vijti.com

Днес обаче народни представители в един глас заявиха пред Lupa.bg, че е абсолютно недопустимо Бойко Борисов да хвърля в пространството такива непремерени реплики и да отговаря от името на турския президент.

„Ердоган не е казал такова нещо – може да му го е съобщил насаме, но не го е заявил публично! Откъде накъде Бойко тича пред вятъра – ами ако Мицотакис сега пусне към България 15-20 000 мигранти?!”, попитаха риторично народни представители с опит в политиката.

Не случайно гръцката страна веднага реагира на изявлението с още по-хапливите думи, че „Ердоган използва отчаяни хора като пешки”.

Немската преса днес също поставя въпроса защо „кризата с бежанците на границата между Турция и Гърция се изостря все повече, а на българската граница е подозрително спокойно”. Германският „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ например директно заявява:

„Този детайл е поредното доказателство, че миграционните вълни от Турция са резултат от политически решения. Българският премиер Борисов от години прави всичко възможно, за да не развали отношенията си с Ердоган, като например в рамките на непрозрачни акции предава на Анкара турски граждани, избягали в България поради страх от репресии”.

Междувременно наши депутати в парламента обърнаха внимание пред Lupa.bg, че българската делегация, придружаваща премиера Борисов в Турция, се е върнала доста омърлушена. „Явно наистина са се надявали на високопоставена среща в София и сега съжаляват за неадекватното поведение в Анкара”, коментираха политици.

Хората на Красимир Каракачанов в парламента пък бяха категорични, че ако Борисов клекне пред Европа и се съгласи да приеме нова порция бежанци, то ВМРО няма да му прости това прегрешение.

Борисов заплаши шефа на АПИ: Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?„Шефът на АПИ тук ли е? Защо ми правите тези номера?“, попита премиерът Бойко Борисов преди заседани…Feb 19 2020vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!