Мъж твърди, че е ритан, бит и обискиран по унизителен начин от полицаи в София

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигнал за полицейско насилие в София. 30-годишният Николай Илков твърди, че е пребит и унизен от униформени преди няколко дни.
От СДВР проверяват случая. Николай Илков е спрян от полицейски патрул. Дал си документите за проверка, но отказал да слезе от колата.

73-годишната Баба Стойна: 6-има полицаи дойдоха да ме плашат!Шестима полицаи са посетили дом за стари хора в столичния квартал „Зона Б-5“, за да „профилактират“ …Feb 3 2020vijti.com

„Не давам основание да бъда изкаран от колата си за обиск. Не съм осъждан, не съм влизал в пререкания с органите на реда през целия си живот“, каза Николай Илков пред БТВ.

В крайна сметка полицаите проверили дрехите и портфейла му. Когато обаче поискали да го обискират, Илков отказал. „Казва, че ще извършат цялостен обиск. Искат да видят какво имам в гащите, в чорапите и в обувките“, допълни Николай Илков.

Следва боричкане в колата и на тротоара, а след това удари, твърди потърпевшият. „Усещам няколко човека как ме обездвижват напълно и започват да ме ритат в областта на тялото. Усещам как един човек скача върху гърдите ми и започва с юмруци да ме удря в лицето“, става ясно от думите на Николай.

Илков твърди, че е обискиран по унизителен начин. „Свалят ми панталона, свалят ми долното бельо… буквално на улицата, до знака с автобуса. Това беше най-голямото унижение, което съм изживял в живота си“, допълва Николай.

Версията на униформените обаче е друга – че е осуетил полицейска проверка и се опитал да бяга.Илков е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Източник: НОВИНИ.БГ

Разбиха престъпна група от частни съдебни изпълнители и полицаиМащабна акция на прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност“ срещу фалшифицирането на документи и …Jan 15 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!