Можела ли е да оцелее жестоко пребитата Кристин: Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете, казва лекарят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Можела ли е жестоко изнасилената и пребита седмгодишна Кристин да оцелее? Този въпрос стои на дневен ред от началото на седмицата, след като бабата на детето – Милка Георгиева, твърди, че дошлият спешен екип не е действал както трябва.
„Не ѝ пипнаха ръчичката, дори не ѝ пипнаха гърлото. Не ѝ пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме“. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен“, гласи разказът на бабата пред Нова телевизия.
Версията на лекаря, дошъл с линейката, обаче е друга.
Медицинската ДАНС влиза в Спешното в Сливен заради Кристин: Проверяват екипа, превозил детето до болницата от село СотиряЗаради съмнения за пропуски започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен …Aug 19 2019vijti.com

Пред bTV доктор Недко Димитров твърди, че бабата не му е позволила да прегледа детето.
„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска… и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: „Добре, тогава ще останеш с нас“, казва лекарят. Той не отрича, че се е возил до шофьора на линейката.
„Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете.

Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето, което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите“, казва д-р Димитров и допълва: „Бабата не мога насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона“.
Лекарят е представил писмено обяснение по случая, очаква се становище от здравното министерство.
„Има и множество травми по тялото на детето – счупени са почти всички ребра, тежки разкъсвания. Абсолютно необратим е бил този процес“, заяви за шансовете на Кристин да оцелее говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова вчера, 19 август.

Припомняме, че Кристин почина в болницата, след като беше зверски изнасилена и пребита в сливенското село Сотиря. Задържан е заподозрян – 21-годишният Мартин Трифонов. Той се намира в ареста, като е обвинен в блудство, изнасилване и убийство. ДНК експертиза го сочи за извършител.
Източник: Актуално
Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе: Стана ясно кой поема разходитеКметът на Сотиря Димчо Георгиев поема разходите по опелото на детенцето. Семейството на зверски убит…Aug 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!