Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе: Стана ясно кой поема разходите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кметът на Сотиря Димчо Георгиев поема разходите по опелото на детенцето.
Семейството на зверски убитата 7-годишна Кристин няма средства да организира навреме погребението на детето. След няколко дни предстои трупът на момиченцето да бъде освободен от моргата, където сега се правят експертизи за следствието, но близките му нямат възможност да съберат достатъчно пари.
По информация на Lupa.bg лично кметът на сливенското село Сотиря Димчо Георгиев се е ангажирал да поеме разходите по опелото и т.нар. „раздаване“ след това. Готовност да се включат в помощ на семейството са заявили и от общинската администрация на Сливен, където детето щеше да е първи клас тази година.
Три обвинения за изверга Мартин: Близките на убитото дете съдят медиците, не помогнали на момиченцетоДнес ще бъдат повдигнати обвинения на Мартин Трифонов, съобщи говорителят на окръжната прокуратура в…Aug 18 2019vijti.com

Междувременно ще бъде осигурена психолочна помощ на родителите на Кристин, както и на баба й, която е почти пряк свидетел на случилото се с нея.
Следващата седмица предстои и превеждането на обвиняемия за зверството Мартин Трифонов от болницата в следствения арест, за да се определи мярката му за неотклонение до приключване на делото по 3 обвинения – за убийство на малолетно лице по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство. Като рецидивист той обаче няма да получи повече от законоворегламентираната максимална присъда от 30 години затвор, тъй като направи самопризнания пред ченгетата за деянието си.

Майката на Кристин

Момиченцето трябвало да бъде в първи клас
За Кристин е известно, че е добро и възпитано дете, добре гледано. Главно е отглеждано от баба си Милка и дядо си Красимир, докато майка му Гергана работи в Слънчев бряг, предишната работа на майката е била в консервен завод в Нова Загора. Майката и бащата на момичето са разделени. Днес е трябвало детето да замине на морето при майка си. Кристин е ходила редовно на детска градина, трябвало е тази година да започне училище. Емилия, бабата на доброволеца Дончо, казва за нея: „Гледана е като писано яйце.”
Предстои да бъдат повдигнати обвинения за убийството на момиченцето, за изнасилване и блудствени действия, взети са материали за извършването на ДНК проба, очаква се резултатите да бъдат готови още в събота, уточни окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Според участвалите в издирването майката на Трифон и живеещият с нея на семейни начала мъж са имали информация за мястото, където се укрива, но не са я споделили с полицаите.

Погубената от изверга Кристин
Източник: Лупа
Затрогващи думи на малката Кристин преди да се споминеMайката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското убийство на 7-годишната Кристин, е под…Aug 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!