Миролюба Бенатова и Генка Шикерова изхвърлени от Нова тв, договорите на разследващите журналисти са прекратени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. Бенатова и Шикерова са потвърдили информацията, съобщава Свободна Европа, цитиран от frognews.bg.
До прекратените договори се стига след като в началото на месеца стана известно, че новото ръководство на медията е поставило пред избор Бенатова, Шикерова и Марин Николов, който е в отпуск. В края на май тримата са били извикани на разговор, на който са им предложили смяна на трудовите взаимоотношения.
Ръководството на медията тогава им предлага да работят без трудови договори, а като свободни автори, сътрудници на телевизията. Аргументът, ползван от медията е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.
Популярен водещ от Нова тв всеки месец посещава гроба на Желю Желев за да потърси духовна подкрепаСъщинска изненада е кой е човекът, който най-често посещава гроба на Желю Желев. Това не е някой от …Jun 5 2019vijti.com

Миролюба Бенатова е журналист повече от 24 години. Започва като репортер в отделите „Общество“ и „Разследване“ във в.„168 часа“. След това е част от първия екип на bTV Новините, създаден през 2000-а година. Напуска медията 13 години по-късно и се присъединява към екипа на NOVA и продуцентска компания ТЕЛЕМАН.
Нейните филми и репортажи намират своето място в рубриката на NOVA „Миролюба Бенатова представя“. Тя е автор на над 50 кратки филма и разследвания за bTV Репортерите. Един от малкото репортери, отразявали СПИН-процеса срещу българите в Либия, като след края на делото пише автобиографичната книга на медицинската сестра Кристияна Вълчева – „Осем години заложница на Кадафи“.
През 2017 г. Миролюба Бенатова става част от класацията „Достойните българи“.

Носител е на голямата награда в престижния конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”- 2014 г. за филма „Народ под наем“. През 2015 г. заедно с Мартин Карбовски си делят голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“, като Бенатова дарява паричното измерение на приза.
Има и две първи награди от телевизионния фестивал „Сребърен сателит“, „Черноризец Храбър“ 2005-а в раздел „Разследване“ в електронна медия. Миролюба Бенатова е единственият български журналист, получил номинация със стойност на втора награда, от Международния консорциум на разследващите журналисти за разследването „Трафик на бъбреци“.


Генка Шикерова също отдавна е позната на зрителите със своята работа в БиТиВи и Нова ТВ.
Източник: skafeto
Милен Цветков в тежка депресия: Прокуденият от Нова тв журналист се завърна към колбасарския бизнесИзгоненият от Нова телевизия водещ Милен Цветков е изпаднал в тежка депресия. Култовият тв водещ ход…Feb 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!