Мермерски: Ако пиете чаша топла вода с оцет и мед ще излекувате всички болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нещо наистина много полезно за нас като информация от един наистина доказан специалист! Проф. Христо Мермерски е автор на 13 книги в областта на здравословно хранене и народната медицина. Работи в областта от 1957 г. Завършва Селскостопанската академия през 1962 г. Първата си докторантура е защитил в Москва. Специализирал е в Илинойския университет, САЩ, през 1980 г. Бил е зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. „Всеки ден“ разговаря с лечителя за истините и митовете за природните илачи, както и за съвременните диети и болести.

Пълно падение за Коцето и Жени Калканджиева – феновете се погнусиха: „Алкохолици, ужас!“ (Снимки): Любимецът на дамите Константин и Мис България, Жени Калканджиева , си навлякоха гнева на почитател…Feb 28 2021vijti.com

Проф. Мермерски, каква диета препоръчвате за лятото, така че да изглеждаме стройни на плажа след няколко месеца? Ако човек иска да си прочисти организма, трябва да направи следното. Рецептата е много проста: 3-4 моркова се настъргват на рендето, слага се малко качествен зехтин, изстисква се лимонов сок и с това се закусва 3-4 дни. От тази порция ще получите достатъчно количество бета каротин. Той помага на сърцето, на хранителната система и на черния дроб. Тоест това се явява пречистващо хранене. Може да се хапне нещо на обяд, една супичка например. Вечерта салатата е задължителна. Тя трябва да съдържа задължително пресен лук – поне 2-3 стебла, защото той съдържа много витамин С. След това слагате един домат заедно с връзка магданоз. Добавя се и зехтин. Всички тези съставки правят един невероятен коктейл от пречистващи добавки. Истината е, че през зимния сезон сме се задръстили с най-различни храни и това е единственият начин да пречистим храносмилателната система. Освен това разтоварваме организма, а не на последно място – почистваме и бъбреците. Важно е, ако се консумира пържола, задължително да се знае, че около нея се слага гарнитура от пресни зеленчуци. Месото освобождава свободни радикали, които унищожават клетките от мозъка, чак до пръстите на краката. И за да се спре действието им, трябва да се консумират колкото може повече плодове и зеленчуци, които на практика формират преградата между свободните радикали и клетките.

Как се определя разумното тегло? За здравословното тегло рецептата е много простичка. Измервате височината си, след това изваждате числото 100. Ако сте високи 175 сантиметра, теглото ви не трябва да надвишава 75 килограма. Затлъстяването натоварва първо сърцето, после черния дроб, а и бъбреците. Следват високо кръвно налягане и диабет. 2,5 милиона души от нас страдат от хипертония, която повишава риска от инфаркт и инсулт. Консумирането на тежки меса и консерви води пък до диабет. У нас те са над 600 хиляди. Много извън този брой изобщо не подозират, че са болни. 2-3-4 килограма отгоре не са фатални. Но ако сте 10 или повече килограми над нормата, болестите рано или късно ще ви нападнат по-интензивно.

Говорим за вредни храни, но кои са всъщност най-полезните? Трябва да се знае, че консумирането на много плодове и зеленчуци и грозде създава алкална реакция в стомаха. Тя пречи за образуването на канцерогени. Доматите са чудесен пример. Един среден размер от зеленчука съдържа дневната доза от витамин С и витамин А, но освен това и специфично химическо съединение, което предотвратява раковите заболявания. Преди 7 години излезе доклад на Световната здравна организация, който препоръча яденето на поне 400 грама пресен зарзават дневно за профилактика на онкологичните заболявания.

Какъв е истински здравословният режим на хранене? Основното е плодовете и зеленчуците да се консумират около час и половина преди основното хранене. Необходимо е да минат 90 минути, за да се придвижат в чревния тракт. За сравнение, пържолите се смилат за 8-10 часа. Така, ако първо консумирате месото, то запушва и зеленчуците остават вътре. От това следва ферментация, стомашни киселини, подуване на стомаха, гадене, куркане на червата и въобще неприятни изживявания.

А колко е полезна рибата? Рибата е уникален продукт, защото тя действа директно на сърдечносъдовата система, като я предпазва от образуването на плаки. Ще ви дам рецепта срещу тях – всяка сутрин изпивате чаша топла вода, добавяте лъжица домашен ябълков оцет, лъжица мед. Това лекува всичко и дори действа магически на хора в прединфарктно състояние. Ако се прави и вечер, намалява задуха и проблемите с белите дробове и сърцето. Ето ви и още една добра рецепта. Към литър червено вино можете да добавите 10-12 стръка магданоз заедно с листата и два лъжици ябълков оцет. Изварете сместа за 7-8 минути, а като изстине, добавете 300-350 грама мед. Еликсир като този се е консумирал от боговете не на Олимп, а на Витоша.

Проф. Мермерски, има ли вредни диети? Китайците имат една много интересна поговорка: „Ако имаш възможност да изядеш по една хапка от 21 храни, то тогава ти ще бъдеш не само най-щастливият, но и най-здравият“. Защото по този начин се осигурява всичко, от което има нужда човек, в точното количество. Аз имам един много интересен случай с една моя колежка. Тя беше във ВИФ, много интелигентна, хубава жена, тя беше яла един месец само телешко месо. Тя ми се обади и ми каза: „Христо, закъсах здраво“. Запитах защо и тя каза, че увеличила пикочната киселина, увеличила кръвното налягане и напълняла отново, и то повече отколкото отслабнала. Така че тази прословута диета на Дюкан е най-ужасната на планетата. Тя не работи – категорично! И много вреди на здравето. Има хора, на които им е окапала косата. В медицината са регистрирани и смъртни случаи, даже има няколко и в България.

Значи диетите за отслабване разболяват? И още как! След такава диета една дама напълня два пъти повече. Въпросът с храненето е много сериозен. Баща ми, лека му пръст, казваше: „Всяка крайност води до неприятност“. Запомнете – на човешкия организъм са му нужни няколко съставки. Първи са белтъчините, които изграждат мускулната и костната система. Необходими са въглехидрати, които дават енергия. Необходими са витамини, като най-идеален вид за приемането им е като плодове и зеленчуци. Необходими са 3 или четири лъжици мед, защото има данни за 87-годишен мъж, който е консумирал само мед и хляб. Това идва да покаже, че в него се съдържа всичко жизненоважно.

Млякото не е за пренебрегване – кисело мляко с мед и пектин изчиства токсините и тежките метали. Една лъжичка мед в допълнение прави коктейл за мощна имунна система. Важно е да знаете, че като обединявате различни видове храни, има различни ефекти. Някои миксове действително не са благоприятни. Човек обаче се нуждае от всички съставки и не бива да се лишава от нито една храна разкрива професорът пред Всеки ден.

Жената на Коцето обра суперлативите в мрежата – по-хубава от родните кокони и без грам корекции (Снимки): Той е един от най-известните представители на поп фолка и баща и съпруг за пример! Става дума за К…Feb 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!