Мерките в момента са грешка, след грешка, след грешка!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неадекватни и опасни. Така можем да обобщим мерките, които се прилагат в момента в страната.
Вместо да спрат разпространението на заразата, по всяка вероятност те ще я ускорят.
1. Издадената вчера забрана младите да не пазаруват сутрин доведе до обратен ефект: Струпване на възрастни хора пред магазините тази сутрин.

Ето го тайния развъдник на коронавируса в ЕвропаСки курортите изглеждат безопасно място насред пандемията от коронавирус: високо в планината атлетич…Mar 20 2020vijti.com

2. Днес се предизвика едно излишно натоварено пътуване, за да се вадят служебни бележки. Това можеше да се избегне, ако бе изискано от вторник нататък.

3. На КПП-тата се получава струпване на хора, а полицаите пипат документи на всевъзможни хора, после им ги връщат и т.н. Един от пътуващите да е бил заразен, вирусът ще попадне на ръцете на полицаите, а от там и на всеки документ, който полицаите проверят. Има ли как по-бързо да разпространим вируса?

4. В момента се получава струпване в кметствата, за да се вадят удостоверения за временно местожителство, защото има хиляди които работят и по постоянен адрес са в областните градове, но живеят в покрайнините.

Разбира се всичко това се направи заради изключително недисциплинираното поведение на българските граждани от последените дни.

Факт е обаче, че там където е преборена пандемията, където е пресечена в зародиш, подходът е съвсем друг – с масово тестване и изолиране на заразените, а не на цялото население и убиване на икономиката.

Така се пребориха в Южна Корея, така се пребориха и в едно италианско градче, което е в провинцията с епидемията.

„Мерките“ които се взимат в момента в България по всяка вероятност няма да сработят и ще предизвикат още по-голям взрив на епидемията.

Кантарджиев: При болно гърло и от коронавирус – вземете след закуска лимонДнес случаите с коронавирус станаха 51. Високият процент са хора, които са били в чужбина, в Западна…Mar 21 2020vijti.com

Източник: пловдив24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!