Мая Манолова ще гради рай между София и Стара планина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На голи поляни между няколко села да се строи Северен град с нискоетажни къщи за семейства с деца, предвижда програмата за управление на кандидат-кметицата
Рай за семейства с деца на север от сегашния град София. Това обещава екипът на кандидат-кметицата на столицата Мая Манолова.
„Ще развиваме София на север“, обяви Манолова. „Ще планираме и ще започнем да изграждаме Северна София като привлекателна зона за нискоетажни сгради и еднофамилни къщи. Общината ще изгради инфраструктура и ще осигури транспортни връзки за Северния град, разположен между полите на Стара планина и северната тангента. На терена на летището в Доброславци ще развием центъра на този нов квартал“, добави кандидат-кметицата в понеделник по време на представяне на програмата й за управление на София.
След нея четирима експерти презентираха в дълбочина вижданията на екипа й за развитието на общината.
Нинова вика спешно щаба заради Мая Манолова: Червените обмислят смяна на кандидатурата си за СофияЛидерът на БСП Корнелия Нинова обмисля спешно свикване на предизборния щаб най-късно в почивния поне…Sep 22 2019vijti.com

Един от тях бе арх. Христо Генчев, който представи визията по отношение на градоустройството.
Смелото обещание за развитие на север той изложи така: „На север ще направим нови радиални трасета и ще се възползваме пълноценно от възможностите, които ни предоставя северната скоростна тангента. Обръщам внимание, че има две прекрасни детелини на северната скоростна тангента, които в момента не се ползват. Разбира се, това нещо ще бъде началото на създаването на Северния град.
Северният град ще се разположи на големи, незастроени, неусвоени до момента територии и ще бъде превърнат в рай на семейства с деца.
Тука говорим за нискоетажно и за едноетажно строителство, което ще даде възможност, както казах, не само на много богатите да живеят в къщи, но и на хората от средната класа – тези, които искат да живеят, ще могат да си го позволят.“

Районът, който визират Мая Манолова и екипът й, обхваща няколко села, намиращи се рамките на община София, на няколко километра на север от града.
Според арх. Генчев в момента е предизвикателство да се намери парцел за къща в столицата. Нямало европейски град, в който тези, които искат да живеят в къщи, да не могат да го направят.
Развитието на север щяло да позволи и да се спре презастрояването в южните квартали.
„И ви обръщам внимание: това е коренна промяна на градоустройствената политика на София! Тя е необходима не защото досегашната беше грешна, а защото досегашната е напълно изчерпана“, отсече архитектът на фона на аплодисмените в залата.

Разширяването на север щяло да позволи не само възстановяване на старите паркове в София, но и изграждането на нови.
„В северната част на София ще се появи нещо, което ще е наистина много интересно за софиянци. Ние ще проучим възможността воден парк „Лесновска“, който е между Чепинци и Световрачане (значи минава през Негован) – като свържем две в момента съществуващи езера, да направим бъдещ гребен канал на София“, обясни Христо Генчев.
Гребният канал би бил подходящ не само за спортове. Той може да е и прекрасно място за отдих, смята архитектът от екипа на Мая Манолова.
Този канал щял да е „един абсолютен фокус на Северния град“.

Гражданите трябвало да решат дали искат промяна или стагнация.
Разширяване на града по периферията щяло да позволи на хората да живеят така, както те искат, а не както им налага администрацията.
Общо 340 мерки съдържа планът „Манолова“ за нов модел за управление на София, обявиха от пресцентъра й.
Източник: Флагман
Мая Манолова се обясни в любов на поп фолк певицата АнелияМая Манолова „яхна” предизборно спорната слава на чалга дивата Анелия. Устатата кюстендилка и „прясн…Sep 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!