Мая Манолова показа бърз кръвен тест за коронавирус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите груши – хората над 65 години и хората с хронични заболявания? Защо такива тестове могат да се използват само от „избраните“, а за обикновените български граждани няма?

Преди минути: Кирил Домусчиев диагностициран с коронавирус Собственикът на Лудогорец и председател на КРИБ Кирил Домусчиев е диагностициран с коронавирус. Но…Mar 17 2020vijti.com

Тези три въпроса зададе председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова към премиера Бойко Борисов във видео на живо във Фейсбук.

Съобщиха, че премиерът Борисов и неговите приближени днес са си направили бързи кръвни тестове за коронавирус. Призовавам властта да осигури достатъчен брой безплатни тестове за хората от рисковите групи“, допълни Манолова.

Цената на един бърз кръвен тест за коронавирус е под 10 лева, тоест държавата може да си го позволи“, подчера тя.

Манолова показа във видеото си кутия с тестове и обясни, че от Гражданската платформа са ги поръчали за пенсионерски клуб, на който ще бъдат дарени.

Източник: дунавмост

Защо за властта има бързи тестове за коронавирус като тези, а за възрастните хора от рисковите групи – няма.

Gepostet von Мая Манолова am Montag, 16. März 2020

Доктор от Китай обяви кога можем да очакваме края на коронавирусаКоронавирусната пандемия може да свърши през юни, ако страните се мобилизират да се борят с нея. Тов…Mar 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!